NavMenu

Volkswagen ukida svoj najprodavaniji proizvod

Izvor: Nezavisne novine Sreda, 11.08.2021. 10:01
Komentari
Podeli
(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Radnici Volkswagenove fabrike u Volfsburgu od 20. avgusta neće više moći da jedu čuvenu "karivurst" kobasicu, pošto će jedna od kafeterija u fabričkom krugu postati čisto vegetarijanska.

Od nekoliko kafeterija koje opslužuje masivan kompleks fabrika u Volfsburgu, odluka da se kobasica skine sa menija trenutno se odnosi na samo jednu koja se nalazi u administrativnom sjedištu. Počev od 20. avgusta, tamo će se služiti isključivo vegetarijanska hrana, uključujući hamburgere sa patlidžanom.

Ovaj potez je dio plana se do 2025. godine iz ishrane radnika isključi meso sa fabričkih farmi. Izvršni direktor nemačke kompanije Herbert Dis kaže da je veganski karivurst već dostupan u nekim kafeterijama, kao i da će kvalitetniji sastojci učiniti radnike zdravijim, prenose Vrele gume.

Radnici VW-a su se, u poslednje vrijeme, borili da zadrže karivurst na meniju u nekim kafeterijama. Kada je ta kobasica prestala da se služi na Golfovoj montažnoj traci, podneli su žalbu sindikatu uspevši da vrate svoj omiljeni obrok.

Volkswagen je proizvodnju sopstvenog karivursta u fabričkoj mesari u Volfsburgu počeo još 1973. godine. Kompanija proizvodi 18.000 kobasica dnevno, što je više od broja sklopljenih automobila na dan. One imaju i svoj delovodni broj u sistemu firme - 199 398 500.

Volkswagenova kobasičarija, po sopstvenoj recepturi, proizvodi čak 6,8 miliona kobasica godišnje, koji se osim u fabričkim restoranima, izvoze i prodaju u još 12 zemalja. Zato ih u šali često nazivaju najbrojnijim ili najprodavanijim Volkswagenovim proizvodom, piše Telegraf.rs.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.