NavMenu

Tender za gradnju dvostrukog dalekovoda Bajina Bašta-Obrenovac vrednog 59 mil EUR biće raspisan 31. marta 2022.

Izvor: eKapija Nedelja, 08.08.2021. 15:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija
Tender za izgradnju dvostrukog dalekovoda Bajina Bašta-Obrenovac u dužini od 109 kilometara biće raspisan 31. marta sledeće godine, navodi se u prethodnom obaveštenju koje je izdala Elektromreža Srbije.

Posao je, kako se navodi u obašvetenju, vredan 59 mil EUR, bez PDV-a, a osim gradnje novog dvosistemskog dalekovoda 400KV, podrazumeva i podizanje naponskog nivoa TS Bajina Bašta sa 220 na 400 KV, kao i ugradnju visokonaponske opreme u dva dalekovodna polja u postojećem 400KV razvodnom postrojenju.

Detalje pogledajte OVDE.

Podsetimo, EMS je nedavno raspisao i pretkvalifikacioni postupak za konsultantske usluge za izgradnju ovog dalekovoda koji predstavlja treću sekciju Transbalkanskog elektroenergetskog koridora, regionalnog projekta izgradnje sistema za prenos električne energije 400KV naponskog nivoa, koji će povezati Istočnu i Zapadnu Evropu.


Gradnja treće sekcije koridora realizuje se kroz zajam KfW u iznosu od 40 mil EUR, investicioni grant Investicionog okvira za zapadni Balkan (WBIF) u iznosu od 12,8 mil EUR, a preostali iznos od 6,15 mil EUR obezbeđen je iz tehničke pomoći WBIF i sredstava EMS-a.

Do sada je završena sekcija od Pančeva do rumunskog grada Resita, a u toku je izgradnja druge sekcije, od Kragujevca do Kraljeva.

Nakon treće deonice, preostaje još da se izgradi deonica od Bajine Bašte do granice sa Crnom Gorom i granice sa Bosnom i Hercegovinom.

Ukupna vrednost izgradnje Transbalkanskog koridora u Srbiji je 157 mil EUR, a ukupna dužina 321 kilometar.

B. P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.