NavMenu

Gebrüder Weiss isporučuje opremu za OeWF Mars Analog

Izvor: Promo Petak, 06.08.2021. 12:09
Komentari
Podeli
Transportno logistička kompanija započela je pripreme za transport osetljive opreme u područje misije u Izraelu.

Kao zvanični logistički partner Austrijskog svemirskog foruma (OeWF), Gebrüder Weiss transportuje jedinstvenu globalno opremljenu misiju kao i 16 međunarodnih naučnih eksperimenata na poligon u Izraelu. Nakon što je početak misije morao biti odložen prošle godine, zbog pandemije COVID-19, priprema za transport iz Austrije do izraelske pustinje Negev sada su zvanično u toku. Od 4. do 31. oktobra, OeWF i međunarodni istraživački partneri izvešće simuliranu astronautičku Mars misiju, Amadee-20.


Praktikanti organizuju prevoz

Mladi stručnjaci iz kompanije Gebrüder Weiss će aktivno učestvovati u organizaciji transporta.

Pod nadzorom, četiri praktikanta će preuzeti sve logističke zadatke, carinjenje i transport misijske opreme. Pod haštagom #marsmonday oni će redovno pružati lični uvid u ovaj izvanredni projekat na društvenim mrežama.

Od 4. do 31. oktobra, OeWF će sprovoditi analognu misiju Mars, Amadee-20. Eksperimente iz Austrije, Nemačke, Francuske, Izraela, Italije, Portugalije, Švedske, Velike Britanije i SAD izvešće šest specijalno obučenih astronauta OeWF-a.

Kompanija Gebrüder Weiss organizovaće transport dva kontejnera opreme iz Insbruka u Austriji do mesta misije u pustinji Negev u Izraelu - mesta koje jako podseća na površinu Marsa.

Tokom misije stručnjaci će nositi simulator svemirskog odela Aouda, koji je razvio OeWF.

(Foto: Gebrüder Weiss)
Trenutno samo pet organizacija širom sveta radi na jednako složenom simulatoru svemirskog odela. Analognim astronautima (terenska posada) u Izraelu pružiće podršku nekolio timova iz Centra za podršku misijama iz Insbruka u vidu sprovođenja naučnih istraživanja, pripremi rasporeda misija, obezbeđivanju prikupljenih podataka i praćenju zdravstvenog stanja terenske posade. "Amadee-20" je 13. analogna misija Marsa OeWF-a.

Više o misiji možete saznati na ovom linku.


O kompaniji Gebrüder Weiss

Sa preko 7.400 zaposlenih, 170 filijala i preliminarnim godišnjim prometom od 1,77 mlrd EUR (2020) kompanija Gebrüder Weiss spada u vodeća transportna i logistička preduzeća u Evropi. Pod krovom Gebrüder Weiss Holding AG sa sedištem u Lauterahu (Austrija) ova kompanija, osim glavnih oblasti poslovanja na polju drumskog transporta, vazdušnog i pomorskog transporta robe, kao i logistike, obuhvata i niz visoko specijalizovanih rešenja za određene delatnosti i ćerke kompanije – među njima, između ostalog, i logistički konsalting x|vise, tectraxx (specijalistu za visokotehnološka preduzeća), dicall (komunikaciona rešenja, istraživanje tržišta, obuka), Rail Cargo (železnički transport) i servis za dostavu paketa Gebrüder Weiss, suvlasnika austrijskog DPD.

Ovakvo koncentrisanje delatnosti omogućava koncernu da brzo i fleksibilno reaguje na potrebe klijenata. Zbog velikog broja ekoloških, ekonomskih i socijalnih mera, ovo porodično preduzeće, čija istorija seže u prošlost više od 500 godina, smatra se i danas predvodnikom na području održivog privređivanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.