NavMenu

Oživela industrija u Braneškom Polju - Počela gradnja destilerije ruskog investitora, uskoro startuju pogoni za preradu drveta i proizvodnju građevinskih agregata

Izvor: Politika Četvrtak, 05.08.2021. 14:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Pashminu Mansukhani)Ilustracija
Nekad sedište većih preduzeća sa mnogo radnika, pa jedno vreme zaboravljeni prostor privredne istorije, odnedavno ponovo oživljava industrijska zona u Braneškom Polju (blizu magistrale kod Šljivovice, barske pruge i aerodroma Ponikve). Prvo rešenošću pojedinih privrednika proteklih godina da ovde razviju proizvodnje, a sada i zvaničnim otvaranjem Poslovne zone Braneško Polje, koja se prostire na ukupno oko 200 hektara zemljišta.

Do sada je uređeno oko 30 hektara njenog prostora, kažu u opštini Čajetina na čijem području se zona nalazi. Tu su objekti za pogone i izgrađena infrastruktura. Trenutno ovde posluje 30 manjih preduzeća iz oblasti drvoprerade, mašinske industrije, proizvodnje tekstila, plastike i drugog.

- Nasledili smo nešto što moramo da uvažavamo i poštujemo, želimo sa zdravih temelja da nastavimo ono što su nam ostavili naši prethodnici. Na nama je da to dodatno izgradimo, unapredimo i stvorimo jedan dobar poslovni ambijent - izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović na nedavnom otvaranju zone, pa najavio da će, kao ekološki iskorak, u ovom kraju započeti izgradnja manjeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Namera zlatiborske lokalne samouprave jeste da napravi detaljni urbanistički plan za razvoj zone, sa novim investicionim lokacijama i pratećom infrastrukturom. Kako bi ovde privukla domaće i strane investitore, što otvara mogućnosti za nova radna mesta.

U poslednje vreme u zonu u Braneškom Polju, kako javljaju lokalni mediji, došli su novi investitori kojima su izdate građevinske dozvole. Ovde je počela izgradnja destilerije preduzetnika iz Rusije, a uskoro sa radom kreću hladnjača za otkup voća, te pogoni za preradu drveta i za proizvodnju građevinskih agregata u koje ulažu lokalni privrednici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.