NavMenu

Traže se radnici za kovid bolnicu u Novom Sadu - Klinički centar Vojvodine raspisao konkurs za više od 1.000 medicinara

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 05.08.2021. 11:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)Ilustracija
Klinički centar Vojvodine planira da, u kratkom periodu od narednih mesec dana, na određeno primi čak 1.143 medicinara i 142 administrativna radnika za novu kovid bolnicu na Mišeluku, saznaje 021.rs. Upravo raspisani konkursi KCV otvoreni su svega osam dana.

Administrativni i tehnički radnici biće primljeni za rad na tri meseca, dok se medicinari primaju na šest meseci.

Na spisku traženih administrativnih radnika je njih devetoro - pravnici i pravni pomoćnici, poslovni sekretari, ekonomisti i finansijski saradnici, kao i 133 tehničkih radnika - inženjera, programera, tehničara, savetnika, domara, vozača, vatrogasaca, stolara, moleri, zidari, kuvari, mesari, servirke, spremačice...

U javnom pozivu za zapošljavanje medicinara nalazi se potreba za 197 doktora različitih specijalizacija i subspecijalizacija. Traži se, između ostalog, 32 lekara opšte prakse, 20 pulmologa, šest nefrologa, pet kardiologa, četiri endokrinologa, 40 anesteziologa, 20 internista, 16 radiologa i osam infektologa.

Oglašeno je i radno mesto za magistra farmacije i šest biohemičara.

KCV je u potrazi i za ukupno 939 zdravstvenih radnika sa višom ili srednjom stručnom spremom. Planirano je zapošljavanje čak 811 medicinskih sestara/tehničara, 40 radioloških tehničara, 30 laboratorijskih tehničara, 10 farmaceutskih tehničara, 30 fizioterapeutskih tehničara...

Medicinari moraju da imaju prethodno iskustvo u struci, a dužina staža varira u zavisnosti od profila. Tako magistar farmacije i biohemičari treba da imaju šest meseci radnog iskustva, lekari opšte prakse i tehničari najmanje šest meseci, specijalisti tri i po godine, a subspecijalisti najmanje četiri i po godine rada u struci.

Obaveštenje o terminima za razgovor sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove oglasa biće objavljeno na sajtu KCV, a oni koji se ne odazovu na poziv za razgovor biće automatski diskvalifikovani. Odluka o izboru kandidata biće doneta u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa i biće objavljena na sajtu KCV, piše u javnom oglasu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.