NavMenu

Novaston platforma nastavlja da razvija koncepte ritejl parkova - Uskoro prvi u Pirotu

Izvor: Promo Četvrtak, 05.08.2021. 11:21
Komentari
Podeli
(Foto: Novaston)
Pirot će u septembru dobiti prvi ritejl park - PULS Shoping park i tako se pridružiti gradovima u Srbiji koji svojim građanima nude posebno iskustvo kupovine u tržnom centru na otvorenom. Biće to jedan od retkih takvih centara gde je investitor domaće pravno lice, AB MARKET PIROT, čiji su osnivači PD Agomarket iz Kragujevca i PD Borjana iz Pirota. U celokupnom procesu nastanka projekta, od ideje do realizacije i promocije, učestvuje Novaston platforma: Novaston Asset Management, Novaston Project management i Novaston Marketing Consultancy.

- PULS SOPING PARK Pirot će obuhvatati prodajni prostor od oko 8.000 kvadratnih metara i više od 100 parking mesta. Imaće odličnu ponudu domaćih i internacionalih brendova sa velikim trgovinskim lancem Lidl u neposrednoj blizini ritejl parka, tako da će veliki izbor potrošačima omogućiti nezaboravnu kupovinu. Naš lizing tim je radio na izdavanju lokala, bio je zadužen za komunikaciju i vođenje pregovora sa zakupcima, zaključivanje ugovora o zakupu lokala Uspeli smo da dovedemo poznate nacionalne i internacionalne brendove u ovaj deo naše zemlje. Nakon otvaranja parka ćemo voditi proces praćenja poslovanja zakupaca i njihovih daljih potreba, koordinaciju sa zakupcima na dnevnom nivou, što će biti svakako i izazov za sve nas, imajući u vidu specifičnost svakog grada, a u ovom slučaju Pirota - istakla je Olga Vlahović, leasing menadžerka Novastona.

(Foto: Novaston)
- Ceo tehnički tim je bio zadužen za upravljanje projektom od samog početka i razvoja konceptualnog rešenja, predlaganja tehničkih rešenja baziranih na prethodnim iskustvima rada sa zakupcima, definisanja modela implementacije i razgraničenja obuhvata shell&core i faze fit out-faze radova, do definisanja vremenskog plana realizacije projekta, praćenje izvođenja radova u odnosu na definisane rokove i budžete, komunikacije sa nadležnim institucijama u procesu, organizacije stručnog nadzora i u narednim fazama organizacije tehničkog prijema i dobijanja upotrebne dozvole. Parelelno kroz ceo proces je vršena i koordinacija sa zakupcima, koja je obuhvatala formiranje inicijalnih podloga za ugovaranje i izradu projekata, koordinaciju između Zakupaca i tima zaduženog za projektovanje i izgradnju objekta i organizovanje primopredaje lokala m- objašnjava Jelena Jolović, project menadžerka u kompaniji Novaston Project Management.

Novi tržni centar na otvorenom u Pirotu biće još jedan je pokazatelj da je ritejl sektor, iako među prvima pogođen izbijanjem pandemije, pokazao veliku fleksibilnost i otpornost. U našoj zemlji su upravo ovi tržni centri na otvorenom veći deo vremena radili u skladu sa merama, za razliku od zatvorenih centara koji su morali da zatvore svoja vrata ili uvedu veća ograničenja za posetioce. Glavne karakteristike fleksibilnosti poslovanja u pandemijskim uslovima bili su brzi odgovori na zahteve zakupaca kao glavnih partnera u poslovanju investicionog real estate sektora i konkretni ciljevi koji su sačuvali dugoročno poslovanje.
(Foto: Novaston)
- Naša platforma je već uveliko prepoznata kao lider u razvoju i upravljanju šoping centrima i ritejl parkovima. Trenutno smo u sred razvoja još jednog ritejl parka u okolini Beograda. U pitanju je Ava Shopping Park, pored Ikee. Ugovoranje dugoročnih ugovora o zakupu se privodi kraju i otpočeti su i građevinski radovi, a otvaranje se očekuje sledeće godine. Prema očekivanjima, ova šoping destinacija će biti vrlo posećena, dok će maloprodajni koncepti IKEA store i Shopping Park uživati u obostranoj sinergiji poslovanja - istakla je CEO Novaston platforme Mia Zečević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.