NavMenu

Uskoro završetak radova na odmaralištu u Bučju kod Priboja - Planira se izgradnja ski staze, manjih žičara i formiranje jedinstvenog turističkog kompleksa u netaknutoj prirodi

Izvor: eKapija Sreda, 04.08.2021. 13:17
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Priboj/autor: Milica Stojimirović)
Priboj će ove jeseni dobiti Školu za nastavu u prirodi. Naime, nekadašnja zgrada osnovne škole u MZ Bučje, na 1000 metara nadmorske visine, biće pretvorena u dečje odmaralište i objekat za boravak u prirodi, za šta će Ministarstvo privrede i Opština Priboj, izdvojiti 45 miliona dinara.

"- Izvođač radova, prijepoljska firma Rovčanin inženjering u ponedeljak, 26.jula zvanično je uvedena u posao, a predviđeni radovi, po ugovoru, treba da budu završeni za tri meseca, odnosno 90 kalendarskih dana. Rekonstrukcija podrazumeva građevinsko-arhitektonske i elektromontažne radove, kao i radove na mašinskim instalacijama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži - kaže Marko Janjušević, koordinator projekta, prenosi portal opštinske uprave.

(Foto: Opština Priboj/autor: Milica Stojimirović)

Pored organizovanja rekreativne nastave u prirodi, rekonstruisana škola u Bučju biće otvorena i za turiste i ljubitelje netaknute prirode, jer se u blizini nalaze i predeli izuzetnih odlika, kao što su jedinstven kanjon Sutjeske ili prelepa visoravan Krnjače, a jedna investicija, uvek inicira drugu.

- Opština Priboj je u narednoj godini stavila u prioritet i rekonstrukciju puta prema Bučju, a sa Skijalištima Srbije se već razgovora o uređenju ski staza i postavljanju manjih žičara, na terenima koji su idealni za uživanje u zimskim sportovima - zaključuje Janjušević.

Nove investicije u Priboju i MZ Bučje iniciraće i dalji razvoj turizma i poljoprivrede ovog područja, jer novi sadržaji podrazumevaju i dodatnu potrošnju, u svakom pogledu, pre svega zdrave i maltene organske hrane, i to na kućnom pragu, što će, u krajnjem slučaju, doprineti i razvoju seoskog turizma u ovom kraju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.