NavMenu

Pola miliona noćenja u Beogradu u prvoj polovini godine

Izvor: eKapija Sreda, 04.08.2021. 09:04
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock)
U prvih šest meseci ove godine, Beograd posetilo oko 200.000 domaćih i stranih turista koji su ostvarili više od pola miliona noćenja, 558.437, što je za 12% više u odnosu na isti period prošle godine, prema poslednjim podacima Sekretarijata za upravu (sektor statistike), saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Od ukupno 56.142 gostiju koji su u junu mesecu posetili Beograd, 42.927 turista je inostranih, što je za 383% više u odnosu na jun prethodne godine. Strani gosti su u junu ostvarili za 409% više noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima, ukupno 111.881 noćenja.

Najbrojniji gosti u junu bili su iz BiH, Rusije, Severne Makedonije, Indije, Crne Gore, Nemačke, a od početka godine iz BiH, Rusije, Crne Gore, Severne Makedonije, zatim Nemačke, Hrvatske, Turske, Slovenije, Italije, SAD.

- Porast u broju i noćenjima stranih turista u Beogradu rezultat je strateških aktivnosti naše zemlje prvenstveno u imunizaciji stanovništva koja je učinila da se Srbija nađe na listi tzv bezbednih zemalja za putovanje, ali i intenzivnoj promociji i onlajn kampanjama na kojima radimo - rekao je Miodrag Popović direktor Turističke organizacije Beograda.

- Očekujemo da podaci koji se odnose na jul mesec pokažu još raznovrsniju strukturu inostranih turista u Beogradu - dodao je Popović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.