NavMenu

Kragujevac uvodi sistem za kontrolu naplate parkiranja "Oko sokolovo"

Izvor: infoKG Utorak, 03.08.2021. 15:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ulrich Mueller/shutterstock.com)Ilustracija
Najave da će Kragujevac, poput Beograda, dobiti svoje Oko sokolovo uzburkale su tamošnju javnost. Novim direktor JKP Šumadija Marko Vujnović istakao je da je svestan je da ovo neće biti popularna novina među Kragujevčanima. Međutim, uveren je u to da će ovo biti višestruko korisno za Kragujevac.

- To je fanstastičan sistem za Kragujevac. Rešiće problem mnogih parkirališta gde su najviše oštećeni građani sa stanarskim kartama. Takođe, uticaće na to da se spreči parkiranje na neobeleženim mestima. U toku je priprema softvera za rad u sistemu Oko sokolovo ali u ovom trenutku ne možemo da kažemo kada će početi da funkcioniše. U svakom slučaju, javnost će biti blagovremeno obaveštena - rekao je Vujnović.

Deo značajnih novina i modernizacije u sektoru Parking servisa biće i izmena zoniranja, uglavnom u centru grada. Postavljaju se i "pametne" rampe na zatvorenim parkiralištima, nabavlja se oprema za kontrolu i naplatu parkiranja na posebnim parkiralištima, poput javljača, displeja, parkomata, vrši se uvezivanje softvera...

U naselju Aerodrom u toku je uređenje 2.307 parking mesta, a u rad će biti puštena istovremeno, kada sva budu za to spremna, a ne sukcesivno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.