NavMenu

Ovaj kolač će vas najbolje zasladiti i rashladiti (RECEPT)

Izvor: eKapija Sreda, 28.07.2021. 13:41
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay/Henrik Heino)
Ako ste juče napravili domaći ledeni čaj koji smo vam preporučili, ostale su vam breskve koje danas možete iskoristiti za pravljenje najukusnijeg letnjeg kolača. Ovaj bezimeni kolač je najbolje slatko letnje osveženje koje sebi možete priuštiti na ovim vrućinama, a jednostavno se pravi i ne iziskuje neko posebno umeće, sastojke, a ni vreme.

Sastojci:


- 1,5 kg bresaka
- 4 pudinga od vanile
- pakovanje keksa tipa pti ber
- 1 l mleka
- 1 čaša kisele pavlake
- ½ pakovanja margarina za kolač (ukus vanile ili slatke pavlake)
- 1 šlag ili slatka pavlaka
- šećera po ukusu

Priprema:


Keks koji ste umakali u mlako mleko poređati na dno tepsije. Breskve oljuštiti, iseći na kockice i skuvati kao za kompot, u litri vode. U šerpu sa breskvama i vodom od kuvanja dodati dva pudinga od vanile i šećera po ukusu, da se dobije kompaktna želatinasta masa, pa je vrelu izliti preko keksa.

Skuvati preostala dva pudinga u 700 ml mleka, dodati i šećer i vanilin šećer po ukusu, pa kad se ohlade dodati im umućeni margarin i kiselu pavlaku, dobro sjediniti u kremastu masu i preliti preko želatina.
Umutiti i šlag sa preostalim mlekom pa premazati kolač, po želji dodatno ukrasiti kriškama breskvi i dobro ohladiti.

B. P.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.