NavMenu

Novi koncept stanovanja popularan među Novosađanima - Dijagonala espro BP gradi već četvrto tipsko mini naselje, u planu još dva (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 26.07.2021. 14:58
Komentari
Podeli
Mini naselje Dunavska oaza (Foto: NS inženjering)Mini naselje Dunavska oaza
Mir, tišina, zelenilo i dovoljno mesta za parkiranje. Ako se tome još doda i povoljna cena, sakupljeno je sasvim dovoljno pluseva u korist mini naselja, koja u Novom Sadu postaju sve popularniji koncept stanovanja.

To dokazuju projekti ovih tipskih naselja firme Dijagonala Espro BP, koji se nižu jedan za drugim.

U firmi koja je jedan od pionira ovakve vrste gradnje u Novom Sadu, za eKapiju kažu da zbog velikog interesovanja, kompanija već šest godina zida tipska mini naselja na periferiji srpske Atine.

- Najpre smo izgradili mini naselje na Adicama, sa osam zgrada sa po četiri stana pod jednim krovom, idealno za porodice, a nakon toga izgradili smo mini naselje u Veterničkoj ulici useljeno u septemru prošle godine, pa još jedno u istoj ulici koje je nedavno useljeno, a sada je u toku gradnja tipskog naselja Dunavska oaza, takođe u Veterniku - rekli su iz Dijagonale Espro BP za naš portal.
(Foto: NS inženjering)
Kako kažu, prednost ovakvih naselja je, pre svega, cena, ali ujedno i lokacija.

- U naselju Dunavska oaza, koje gradimo u mirnom delu Novog Sada, u blizini Kamenjara i Dunava, sa pogledom na Frušku goru, u ulici Nova 22, 26 tipskih zgrada spratnosti P+1+Pk imaće dva ulaza i četiri tipa stambenih jedinica, po tri u svakom ulazu, površine od 29 do 69 m2, a cena je od 990 do 1.200 m2 - navode iz ove firme.

Dodaju da je za porodice idealno što u zgradama nemaju puno komšija, imaju svoj mir, kao i dovoljno mesta za parkiranje.

- U tipskim naseljima se uvek zna koji je čiji auto, čije je dete, ko dolazi u goste... To su prave male zajednice koje žive u slozi i miru. Ljudima je dosta gužve u centru, otuđenosti i nedostatka parkinga, zato beže na periferiju, gde još mogu da pronađu spokoj i zelenilo - navode u Dijagonali Espro BP za naš portal.
(Foto: NS inženjering)
Navode i da njihova mini naselja karakteriše podno grejanje na toplotne pumpe, što snižava troškove grejanja za 60%.

Prvi deo Dunavske oaze, koji je projektovala firma NS inženjering, biće gotov do novembra, a drugi kompleks do kraja marta, najkasnije do juna.

Firma planira i gradnju još dva tipska mini naselja u Veterniku, koja su već u fazi projektovanja.

B. Petrović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.