NavMenu

Nova zgrada FILUM u Kragujevcu će se prostirati na 8.000 m2

Izvor: eKapija Subota, 24.07.2021. 16:12
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Gradsko veće Kragujevca, na sednici održanoj 22. jula, dalo je saglasnost gradonačelniku Nikoli Dašiću da zaključi Sporazum o realizaciji Projekta izgradnje i opremanja nove zgrade Filološko – umetničkog fakulteta sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nova zgrada FILUM – a nalaziće se sa desne strane Ekonomskog fakuleta. Resorno ministarstvo finansiraće gradnju i opremanje kroz okvirni kreditni Sporazum sa Bankom za razvoj Saveta Evrope (CEB), saopšteno je na portalu Grada Kragujevca.

FILUM je prepoznat kao jedan od 15 prioritetnih projekata za čiju je realizaciju ukupno obezbeđeno 11,2 milijarde dinara odnosno 95 mil EUR.

Cilj projekta je unapređenje i jačanje kapaciteta univerzitetskog obrazovanja studenata, koji će biti realizovan kroz rekonstrukciju postojećih zgrada, izgradnju i opremanje novih objekata u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Inače, glavnim arhitektonsko – urbanističkim projektom predviđena je izgradnja funkcionalnog objekta bruto površine 8078 m2, planirane spratnosti P+2. Grad Kragujevac se Sporazumom obavezuje da izvrši prenos prava javne svojine na katastarskoj parceli br. 10480/3, površine 1.36,91 hektara u svojinu Republike Srbije, kao i da finansira izradu izmene i dopune projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju objekta FILUM – a, u skladu sa zaključcima Prostorno-programske analize.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.10.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Dunavski koridor i brza pruga Beograd-Budimpešta biće kompletno završeni do kraja 2025. godine, najavljuje ministar

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić bio je gost Jutra na Blic i najavio da će saobraćajnica Požarevac - Veliko Gradište - Golubac kompletno biti završena do kraja 2025. godine. Kako je istakao gostujući na Blic televiziji, to će potpuno promeniti način života ljudi u tom kraju, doprineti razvoju turizma i obezbediti dodatne investicije. - Do kraja sledeće godine biće potrebano pola sata od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.