NavMenu

Vladislav Cvetković izabran za novog predsednika Upravnog odbora NALED-a

Izvor: Tanjug Četvrtak, 22.07.2021. 15:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)Ilustracija
Vladislav Cvetković, direktor za poslovno savetovanje u kompaniji Pricewaterhouse Coopers novi je predsednik Upravnog odbora NALED-a, odlučeno je na konstitutivnoj sednici novog saziva.

U naredne četiri godine potpredsednici NALED-a će biti izvršna potpredsednica Hisense Gorenje Europe Stanka Pejanović ispred privrede, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić iz reda lokalne samouprave i Tijana Gajić, direktorka Pexim fondacije, kao predstavnica civilnog sektora.

Kako se navodi u saopštenju NALED-a, Cvetković ima veliko iskustvo u oblastima finansijskog savetovanja, reforme bankarskog sistema i privatizacije.

U drugoj polovini 90-ih radio je u kompaniji Dilojt (Deloitte), nakon početka tranzicije u Narodnoj banci Srbije i Agenciji za osiguranje depozita, a bio je i direktor Agencije za privatizaciju.

Glavni zadatak novog UO biće strateško usmeravanje organizacije i sprovođenje reformskih prioriteta koje su izabrali članovi NALED-a za period 2021-2025, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je najviše glasova zajednica NALED-a dala reformama u oblasti zaštite životne sredine, prosečna ocena 4,6, razvoju eUprave, suzbijanju sive ekonomije i unapređenju zdravstvenog sistema, ocena 4,4.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.