NavMenu

Prvog dana oktobra tender za projektovanje i gradnju kanalizacionog sistema na levoj obali Dunava u Beogradu vredan 53,2 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.07.2021. 15:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Smith1972/shutterstock.com)Ilustracija
Tender za gradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, u beogradskog opštini Palilula, trebalo bi da bude raspisan 1. oktobra. To je procenjeni datum raspisivanja nabavke posla vredne 53,25 mil EUR (bez PDV-a), navodi se u prethodnom obaveštenju koju su oglasile Delegacija Evropske unije u Srbiji i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda (Beoland), kao naručioci posla.

Kako je navedeno o obaveštenju, projekat ima za cilj poboljšanje usluga otpadnih voda trenutno nedovoljno opskrbljenom stanovništvu na levoj obali reke Dunav u beogradskoj opštini Palilula.

- Projekat će doprineti poboljšanju životnih uslova, pre svega stanovnicima Krnjače, obezbeđivanjem usluga sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda, a uticaće i na stanovnike Koteža i Borče, s obzirom na to da će postojeće otpadne vode iz ovih naselja, koje se trenutno ispuštaju u reku Dunav, biti preusmerene u sistem sakupljanja i tretmana u Krnjači - stoji u oglasu.

Podseća se da je Grad Beograd je sa Evropskom investicionom bankom sklopio ugovor o finansiranju za projektovanje, izgradnju i nadzor nad projektom kanalizacionog sistema Beograd-Palilula i navodi da će Grad realizovati niz ugovora kroz jedinicu za implementaciju projekata u okviru Beolanda (Javna agencija za razvoj zemljišta u Beogradu).

U planu je raspisivanje međunarodnih tendera za nabavku dva ugovora o izvođenju radova, od kojih se prvi odnosi na projektovanje i izgradnu primarnih kolektora, pumpnih stanica, sekundarne kanalizacione mreže (gravitacione i vakuumske mreže) i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Krnjača (Faza 1).


Ističe se da će postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda podrazumevati i tretman sa pojačanim biološkim uklanjanjem fosfora i tretmanom mulja, uključujući anaerobnu preradu, povrat energije i solarno sušenje.

Planiran i je ugovor o pružanju usluga, koji uključuje administraciju ugovora, nadzor nad izvođenjem radova i pružanje pune podrške Beolandu u ulozi poslodavca.

Nabavka radova slediće otvorene međunarodne procedure nabavki, dok će nabavka usluga slediti ograničeni postupak međunarodne nabavke, dodaje se u obaveštenju.

Ostale detalje možete pogledati OVDE.

B. P.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.