NavMenu

Dragan Stokić novi predsednik Francusko-srpske privredne komore

Izvor: eKapija+ Četvrtak, 22.07.2021. 12:25
Komentari
Podeli
Članovi novoizabranog Upravnog odbora Francusko-srpske privredne komore (CCIFS) izabrali su novog predsednika i potpredsednika. Dragan Stokić (Atos) i Filip Til (Philippe Thiel, Suez) predvodiće najveće francusko privredno udruženje u regionu u naredne tri godine.

Dragan Stokić, CEO za Jugoistočnu Evropu kompanije ATOS, globalnog lidera u oblasti digitalne transformacije sa 100 hiljada zaposlenih u 73 zemlje i godišnjim obrtom od 10 mlrd EUR, jednoglasno je izabran za predsednika na prvoj sednici Upravnog odbora Francusko-srpske privredne komore nakon Generalne skupštine 24. juna. Dragan Stokić ima preko 25 godina iskustva u IT industriji, od inženjerskih do najviših rukovodećih pozicija, a aktivan je član Upravnog odbora CCIFS od 2019. Poziciju predsednika preuzima od Dragoljuba Damljanovića (Schneider Electric) koji je CCIFS vodio u prethodna dva mandata.

- Poveren mi je odgovoran zadatak, da nastavim da radim na jačanju i razvoju naše Komore. Ovom prilikom, želeo bih da se zahvalim Dragoljubu Damljanoviću, dosadašnjem predsedniku, pod čijim vođstvom je CCIFS ostvarila brojne uspehe, među kojima bih posebno spomenuo proširenje našeg poslovanja na region, dodeljivanje zvaničnog mandata za CCIFS za podršku preduzećima od strane Business France, francuske Agencije za internacionalizaciju preduzeća, kao i pokretanje brojnih projekata za podršku mladima, od kojih se posebno ističe Startup akcelerator. Moji prioriteti će biti da aktivno nastavimo da razvijamo te projekte, kao i da u Francuskoj dodatno afirmišemo Srbiju kao ekonomski centar regije Zapadnog Balkana, a u Srbiji još više ojačamo glas CCIFS. Takođe, s obzirom na značaj primene digitalnih tehnologija kao imperativa održivosti uspešnog poslovanja privrednih subjekata danas i ubuduće, kao i na značaj koji toj inicijativi pridaje Vlada Republike Srbije, nastavićemo i ojačati Komorine aktivnosti i aktivnosti njenih preduzeća članica u tom pravcu i raditi na njihovoj većoj vidljivosti. Pozivam sva francuska i srpska, ali i međunarodna preduzeća da nam se pridruže i otkriju naš French touch, jedinstveni spoj efikasnosti i hedonizma, i unaprede svoje poslovanje kroz interakciju sa jednom od najdinamičnijih poslovnih zajednica u Srbiji.

U Upravnom odboru Francusko-srpske privredne komore od sada će, kako je odlučeno na Skupštini 24. juna 2021., osim predsednika Dragana Stokića i potpredsednika Filipa Tila, biti i Nikola Andrie (Nicolas Andrieux, Alstom), Milan Belin (Renault Nissan Srbija), Fransoa Berizo (Francois Berisot, Belgrade Airport), Dragoljub Damljanović (Schneider Electric), Nebojša Grbušić (Veolia), Vuk Kosovac (OTP), Miodrag Jelić (Lesaffre), Mirjana Lučić (Saint-Gobain) i Olivier Si Tahar (Holiday Inn Express)
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.