NavMenu

Bivši vlasnik ATP Vojvodine podneće krivičnu prijavu protiv notara zbog "nezakonite prodaje preduzeća"

Izvor: Beta Sreda, 21.07.2021. 12:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: NotarYES/shutterstock.com)Ilustracija
Bivši vlasnik Auto-saobraćajnog preduzeća (ATP) Vojvodina Ilija Dević rekao je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv notarke Mirjane Simović Aleksić koja je overila prodaju dela te firme u stečaju, autobuske stanice u Novom Sadu.

- Podneću krivičnu prijavu protiv notarke Mirjane Simović Aleksić jer je zloupotrebila svoja ovlašćenja i nezakonitu prodaju sprovela kroz katastar - rekao je Dević.

On je rekao da je Simović Aleksić prihvatila rešenje stečajnog sudije Vladislava Kurteka koji je "utvrdio" da je prodaja obavljena iako na to nije imao pravo po Zakonu o stečajnom postupku po kome se vodi spor oko ATP Vojvodina.

Dević je preduzeće ATP Vojvodina kupio na aukciji 2004. godine, a posle je sa tadašnjom gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković potpisao ugovor prema kome se obavezao da prema gradskim planskim dokumentima na placu preduzeća izgradi novu autobusku stanicu i servisni centar i da po dobijanju upotrebne dozvole Grad izmesti autobuski saobraćaj na tu lokaciju.

Grad Novi Sad, međutim, nije ispunio svoj deo obaveza, preduzeće je otišlo u stečaj, zbog čega Dević vodi više sudskih postupaka, a odštetni zahtev je više od 100 mil EUR zbog investicije od 30 mil EUR i izgubljene dobiti.

Pre nekoliko meseci stečajni upravnik Nikola Pavlović podelio je imovinu preduzeća u tri celine i ona je prodata.

Dević je rekao da će, kao jedan od poverilaca, podneti pritužbu i Javnobeležničkoj komori Srbije zbog načina kako se prodaje njegova nekadašnja imovina.

- Tri najznačajnije celine ATP Vojvodine prodate su iz bankrota ove godine, po ceni koja je jedva dostigla 6 mil EUR, iako je procenjena vrednost samo novoizgrađenih objekata stanice i servisa bila 100 mil EUR - rekao je Dević.

Dodao je da je stečajni upravnik Pavlović proceduru prodaje sproveo po Zakonu o stečaju iako se stečaj vodi po ranijem Zakonu o stečajnom postupku koji je bio na snazi u vreme otvaranja stečaja i po njemu mora i da se završi.

Dević je rekao da je Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika podneo zahtev za vanrednu kontrolu rada i obračuna visokih naknada stečajnog upravnika Pavlovića.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.