NavMenu

Stanovnici Prozivke dobijaju ambulantu posle 30 godina - U planu još investicija u Subotici

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.07.2021. 10:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija
Meštani najmnogoljudnijeg subotičkog naselja Prozivka dobiće ambulantu, na koju čekaju pune tri decenije. Kamen temeljac položio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

- Ovo najveće gradsko naselje, ali i susedne mesne zajednice, dobiće pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti. Objekat ambulante opsluživaće hiljade Subotičana. Zgrada će biti površine 380 m2, sa četiri ordinacije, salom za intervencije i EKG dijagnostiku, toaletima, kancelarijama i pomoćnim prostorijama - objasnio je Bakić, prenosi sajt Grada.

Prostor će, kako je rekao Bakić, biti organizovan po najvišim standardima rada u zdravstvu, a objekat će imati i svoj parking i posebne ulaze za pacijente i osoblje. Kraj radova se očekuje u prvoj polovini sledeće godine.

- Sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije i iznose nešto preko 60,6 miliona dinara sa PDV-om - naglasio je Bakić.

Ova ambulanta omogućiće, naveo je Bakić, rasterećenje Opšte bolnice, veću dosupnost zdravstvene zaštite za hiljade građana, uređenje jednog praznog i neiskorišćenog prostora, nova radna mesta, što govori o važnosti javnih radova i o ispravnosti politike ulaganja u zdravstvo i druge javne usluge.

On je dodao i da Subotica ima dobru saradnju sa Kancelarijom i ministarstvima i da se podrška najbolje ogleda u primerima Hemijsko-tehnološke škole i Doma za decu Kolevka.

- U planu je nastavak saradnje oko Hemijske škole, a apliciramo i sa projektima za Tehničku školu Ivan Sarić. U pripremi je završetak izrade projektno tehničke dokumentacije za Opštu bolnicu Subotica, završena je i dokumentacija za totalnu rekonstrukciju Gradskog stadiona - naveo je Bakić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.