Izvor: Sinteza Invest Group | Četvrtak, 29.07.2010.| 13:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Fidelinka" odlazi u stečaj

(Foto: b)

Privredni sud u Subotici pokrenuo je stečajni postupak protiv žitomlinskog preduzeća "Fidelinka", pošto u datom roku nije uspelo da postigne dogovor sa jednim od najvećih poverilaca, AIK bankom.

Za stečajnog upravnika "Fidelinke" određen je Zoran Stojanović, a prvo poverilačko ročište zakazano je za 16. septembar. Tada će se odlučiti o daljem toku stečajnog postupka, odnosno da li će se proglasiti bankrotstvo ili doneti plan reorganizacije. Poslovni račun ove kompanije blokiran je više od godinu dana nakon što su AIK banka a za njom i druge poslovne banke s kojima "Fidelinka" ima dužničko-poverilačke odnose pustile menicu za naplatu dospelih potraživanja.

Stečajni upravnik Zoran Stojanović je na konferenciji za novinare u Subotici kazao da je kompanija "Fidelinka" a.d. matično preduzeće u okviru kojeg posluje desetak ćerki-firmi, čije poslovanje nije ugroženo.

Akcije "Fidelinke" strmoglavile su u proteklih godinu-dve dana te su juče (28. jul 2010. godine) na Beogradskoj berzi vredele 190 dinara što daje tržišnu kapitalizaciju kompanije od 279,5 miliona dinara (2,6 mil EUR). Istorijski maksimum akcije "Fidelinke" postigle su poslednjeg dana avgusta 2007. godine kada su vredele 4.995 dinara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.