NavMenu

"Fidelinka" odlazi u stečaj

Izvor: Sinteza Invest Group Četvrtak, 29.07.2010. 13:35
Komentari
Podeli

Privredni sud u Subotici pokrenuo je stečajni postupak protiv žitomlinskog preduzeća "Fidelinka", pošto u datom roku nije uspelo da postigne dogovor sa jednim od najvećih poverilaca, AIK bankom.

Za stečajnog upravnika "Fidelinke" određen je Zoran Stojanović, a prvo poverilačko ročište zakazano je za 16. septembar. Tada će se odlučiti o daljem toku stečajnog postupka, odnosno da li će se proglasiti bankrotstvo ili doneti plan reorganizacije. Poslovni račun ove kompanije blokiran je više od godinu dana nakon što su AIK banka a za njom i druge poslovne banke s kojima "Fidelinka" ima dužničko-poverilačke odnose pustile menicu za naplatu dospelih potraživanja.

Stečajni upravnik Zoran Stojanović je na konferenciji za novinare u Subotici kazao da je kompanija "Fidelinka" a.d. matično preduzeće u okviru kojeg posluje desetak ćerki-firmi, čije poslovanje nije ugroženo.

Akcije "Fidelinke" strmoglavile su u proteklih godinu-dve dana te su juče (28. jul 2010. godine) na Beogradskoj berzi vredele 190 dinara što daje tržišnu kapitalizaciju kompanije od 279,5 miliona dinara (2,6 mil EUR). Istorijski maksimum akcije "Fidelinke" postigle su poslednjeg dana avgusta 2007. godine kada su vredele 4.995 dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.