NavMenu

Zrenjanin raspisao konkurs za energetsku efikasnost

Izvor: Danas Subota, 10.07.2021. 09:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SpeedKingz/shutterstock.com)Ilustracija
Zrenjanin je raspisao poziv za privrednike koji mogu da učestvuju na poslovima zamene stolarije i ugradnje efikasnih sistema grejanja u okviru projekta povećanja energetske efikasnosti domaćinstava. Konkurs je, kako navode u lokalnoj samoupravi, otvoren naredne dve nedelje nakon čega će biti objavljen poziv zainteresovan građanima da se jave za subvencije.

Iako Zrenjanin ima dugogodišnje proizvođače stolarije, interesantno je da konkurs predviđa da mogu učestvovati svi privredni subjekti koji imaju organizacionu jedinicu na teritoriji Zrenjanina, koji posluju minimalno šest meseci i imaju jednog stalno zaposlenog radnika. Budžet za prvi konkurs je 17,4 miliona dinara, od čega je grad Zrenjanin obezbedio 10 miliona dinara a ostalo je obezbedilo Ministarstvo energetike.

Kako navode u lokalnoj samoupravi, prioriteti u ovom pozivu biće zamena kotlova i stolarije, a tek kroz naredne projekte radiće se i druge mere energetske sanacije, u šta spadaju fasade. Po završetku konkursa za privrednike, biće raspisan konkurs za građane zainteresovane da povećaju energetsku efikasnost na svojim objektima. Prioritet će imati višečlana domaćinstva, kažu u zrenjaninskoj lokalnoj samoupravi, čiji objekti imaju nižu energetski efikasnost. Inače, ukupan budžet za pilot projekat povećanja energetske efikasnosti na teritoriji Srbije je 459 miliona dinara, a projekat je odobren za 67 lokalnih samouprava.


Kako se navodi na sajtu Ministarstva energetike, opštine su obezbedile 235 miliona sopstvenih sredstava dok je država obezbedila 224 miliona dinara, a građani će moći da se javljaju na javni poziv svojih lokalnih samouprava samo za one programe za koje su se njihovi gradovi opredelili.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.