NavMenu

Tri saveta ako planirate putovanje kamperom

Izvor: eKapija Sreda, 07.07.2021. 17:53
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/oliveromg)
Ako pribegavate odmaku od tradicionalnih destinacija i načina putovanja, volite avanturu i vješti ste u organizaciji, onda je putovanje kamperom idealno za vaš avanturistički duh. Uz kamper, hotel je tamo gde vi želite, a konačna destinacija, ponovo rezultat vaših preferencija.

O sve većem trendu putovanja kamperom potvrđuje i činjenica da je pretraživanje saveta za putovanje kamperom na mreži Pinterest poraslo za 192% u odnosu na prošlu godinu, a #vanlife budi sve više interesa među pripadnicima millennials generacije.

Život na točkovima nosi brojne prednosti i šarolika iskustva, a u nastavku smo pobrojali par osnovnih stvari na koje vredi obratiti pažnju prilikom planiranja samog puta.


Kreirajte listu za pakiranje i budite organizovani

S obzirom na to da većina osoba renta kamper, prvo se raspitajte o svoj opremi koju kamper nudi i detalje o vozilu. Zatim, neka se na vašoj "packing" listi nađe sportska i vodootporna odeća, ali i dodaci poput šešira, kupaćeg kostima i ležerne odeće, kako biste bili spremni za sve vremenske uslove.

Budite jednostavni i isplanirajte odeću za svaki dan. Ne želite kamper dodatno pretrpati odećom ili dodacima koje nećete moći da iskoriste. Slede beauty potrepštine, higijenska sredstva, prva pomoć, lekovi i kreme za sunčanje. Svakako pazite i da, ako kamper istu nema, osigurate i svu opremu za boravak u prirodi - sklopive stolice i sto, tende za sunce, šator, pribor za pripremu hrane, vreće za spavanje, lampe…

Ponesite i mali prenosivi rešo jer, iako je brza hrana jako ukusna, morate paziti i da vaša ishrana bude uravnotežena. Naposljetku, sve stvari slažite u praktične kutije i uvijek vraćajte sve na svoje mesto. Dobra organizacija je ključna.

Unapred islanirajte rutu putovanja i proverite gde se smete da parkirate tokom noći

Uvek planirajte putovanje tako da ne vozite do kasno u noć i kroz iskustva ostalih vozača proverite koliko vam je potrebno vremena do određene destinacije. Google Maps će vam biti sjajan saveznik u što bržem dolasku na željenu destinaciju, a imajte na umu i da je za vožnju kampera potreban poseban fokus. Naime, s obzirom na samu veličinu i težinu kampera, prilikom voženje ne bi trebalo da kočite naglo, naglo skrećete, ubrzavate…

Uveče možete ići u kamp ili se parkirajte na mesta predviđena za to - onlajn istražite koji je "camper stops" najbliži lokaciji koju posećujete. Prilikom razgledanja gradova, za zaustavljanje možete koristiti javna parkirališta.

Vodite računa o gorivu i zalihama hrane, vode, higijene

Najgori scenario koji se može dogoditi jeste situacija kada vam do naredne benzinske pume treba više od sat vremena, a vi ste gladni, žedni i gotovo bez goriva. Vi ste režiser i scenarista vašeg odmora, a ovaj kadar bi svakako trebalo da izbegavate.

Na kraju, priključite se grupama na društvenim mrežama koje donose praktična iskustva strastvenih kampera, ali i posetite specijalizovane web stranice koje imaju detaljan popis svih sitnica koje treba da znate o putovanju s kamperom. i uživajte u avanturi koja će rezultirati uspomenama za ceo život.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.