NavMenu

Privredna komora Srbije osnovala Sekciju za razvoj omladinskog preduzetništva

Izvor: eKapija Utorak, 06.07.2021. 15:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
U Privrednoj komori Srbije (PKS) osnovana je Sekcija za omladinsko preduzetništvo koja će u narednom periodu pružati podršku mladim preduzetnicima u razvijanju poslovanja kroz besplatne edukacije, promociju i poslovno povezivanje na regionalnom i međunarodnom nivou.

Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS rekla je da je cilj osnivanja Sekcije za omladinsko preduzetništvo i ekonomsko osnaživanje mladih u Republici Srbiji, umrežavanje mladih iz Srbije i regiona i promocija primera dobre prakse.

- Poseban cilj rada ove Sekcije biće podsticanje mladih da nokon završetka formalnog obrazovanja započnu sopstveni posao. Na taj način otvoriće se nova radna mesta, a mladi ekonomsko osnažiti - istakla je Simanić i dodala da će PKS organizovati niz besplatnih edukacija na temu digitalizacije poslovanja, marketinga, finansija, razvoja veština prodaje i pregovaranja, a prva u nizu edukacija je besplatni kurs poslovnog engleskog jezika koji će trajati od 15. jula do 15. septembra.

Jovana Šipčić, predsednica Sekcije za omladinsko preduzetništvo zahvalila se PKS na podršci i prepoznavanju značaja razvoja omladinskog preduzetništva i najavila kreiranje digitalne platforme koja će sadržati sve neophodne informacije za preduzetnike ali i one koji to žele da postanu.

- Mladi su danas najviše na internetu. Naša ideja je da pokrenemo platformu na kojoj će se nalaziti sve informacije o raspoloživim sredstvima za pokretanje sopstvenog biznisa, saveti, kontakti ali i primeri dobre prakse - rekla je Šipčić.


Ona je dodala da će se sekcija, pored edukacije, baviti i promocijom omladinskog preduzetništva u obrazovnim institucijama kako bi se što više mladih, nakon završetka formalnog obrazovanja, odlučilo na pokretanje sopstvenog biznisa.

Osnivanje Sekcije za omladinsko preduzetništvo podržale su kompanija Microsoft koja će u narednom periodu obezbediti niz besplatnih obuka za mlade preduzetnike, Holandsko- srpska poslovna asocijacija, kao i Rusko- srpska fondacija, saopšteno je iz PKS.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.