NavMenu

Rimac preuzima Bugati - Sedište nove firme biće u Hrvatskoj

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 05.07.2021. 18:12
Komentari
Podeli
(Foto: Spencer Davis/Unsplash)
Kompanija Mate Rimca postaje većinski vlasnik Bugatija, a kompanija Rimac Automobili postaje Rimac Grupa, saopštio je danas hrvatski proizvođač električnih automobila.

Iz Rimac Automobila su poručili da se radi o "prelomnom događaju u istoriji kompanije", a potez koji je danas postao javan opisuju kao "udruživanje s ikonom automobilskih brendova, Bugati Automobili, u novu automobilsku i tehnološku kompaniju", izveštava Index..

Za 10 godina, Rimac Automobili su napredovali od startapa i jednog čovjeka u garaži do nove kompanije Bugati Rimac d.o.o., koju formiraju u saradnji s Poršeom i Folksvagen Grupom, navodi se u saopštenju.

Rimac Grupa će biti najveći deoničar nove kompanije, s udelom od 55 posto. Mate Rimac će zadržati postojeći udeo u Rimac Grupi od 37%, u kojoj će Porše ostati na udelu od 24%, Hjundai Motor Group na 12%, a ostali investitori na 27%.

Mate Rimac će biti na čelu nove kompanije Rimac Bugati.

Bugati i Rimac nastaviće da nastupaju na tržištu kao zasebni brendovi, i zadržaće postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije, dok će sedište i sav razvoj za oba brenda biti u Hrvatskoj, prenosi Index.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.