NavMenu

Melburn najbolji grad na svetu za rad od kuće

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 05.07.2021. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/StartupStockPhotos)
Najbolji grad na svetu za rad na daljinu je Melburn, prema rang listi platforme za nekretnine Nestpik.

Melburn je dobio najviše ocene u više kategorija važnih za uslove života, kao što su bezbednost, zdravstvena zaštita, kultura i razonoda u slobodno vreme, kao i infrastuktura za rad na daljinu, prenosi CNBC.

Australijska metropola je takođe samo jedan od 10 gradova na Nestpikovoj rang listi koji nudi "digitalnu nomadsku" vizu - specifičan dokument koji omogućava samozaposlenima i stranim radnicima da od kuće rade u toj zemlji.

Na drugom mestu ove rang liste nalazi se Dubai, treći je Sidnej, a slede Talin, London, Tokio, Singapur, Glazgov, dok prvoplasiranih deset zaokružuju Montreal i Berlin.

Nestpikova studija je obuhvatila 75 svetskih gradova, koje je ta platforma izabrala na osnovu raznih istraživanja u kojima su oni često navođeni kao destinacije "najbolje za život".

Gradovi su ocenjivani u tri opšte kategorije - troškovi i infrastruktura, zakonodavstvo i slobode i uslovi života.

Primera radi, kada je reč o troškovima i infrastrukturi, analizirane su cene i dostupnosti odgovarajućeg prostora za kućni ofis.

U slučaju Melburna, prosečna stanarina za apartman s jednom spavaćom sobom iznosi 681 EUR mesečno. San Francisko u tom pogledu najskuplji sa cenom zakupa prostora za kućni ofis od 1.736 EUR mesečno, dok je Rio de Žaneiro najjeftiniji sa prosečnom kirijom od 119 EUR mesečno.

Nestpik je takođe prilikom ocenjivanja uzimao u obzir procenat potpuno vakcinosanih žitelja svakog grada protiv kovida-19, kao indikator vladinih odgovora na tekuću zdravstvenu krizu, navodi američka tv stanica.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.