NavMenu

Počeli pripremni radovi za povezivanje naselja Grocka i Vrčin na regionalni vodovod Makiš-Mladenovac

Izvor: eKapija Petak, 02.07.2021. 08:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: think4photop/shutterstock.com)Ilustracija
Počeli su pripremni radovi za izgradnju vodovoda koji će naselja Grocka i Vrčin spojiti na regionalni vodovod Makiš-Mladenovac, prenosi Beoinfo. Vrednost radova je 1,14 milijardi dinara, a radove izvodi konzorcijum domaćih kompanija na čelu sa kompanijom MPP Jedinstvo AD Sevojno.

- Rok za završetak svih radova jeste devet meseci, što znači da će građani Grocke i Vrčina imati stabilno vodosnabdevanje gradskom vodom iz fabrike vode Makiš do proleća sledeće godine. Gradimo cevovod koji se sa regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac grana ka Vrčinu i Grockoj. Vezni cevovod za Grocku je dugačak oko 15 kilometara i za Vrčin oko tri kilometra. Duž trase cevovoda biće izgrađeno šest rezervoara i tri crpne stanice. Ovim projektom biće obuhvaćen i vodovod za naselje Begaljica, dužine oko osam kilometara, sa dva rezervoara - najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Za dve nedelje biće objavljen tender za izgradnju dela regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac, u okviru sektora 6, kojim će biti obuhvaćeni i odvojci za Umčare i Pudarce, dužine 18 kilometara sa tri rezervoara, dve crpne stanice i jednom prekidnom komorom.

- Ovaj cevovod će proći kroz naselje Dražanj i doći do prekidne komore u Kamendolu. Rok za izvođenje biće 18 meseci, a završetak radova i puštanje u funkciju očekuje se u proleće 2023. godine - dodao je Vesić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.