NavMenu

Kosmajski vrtovi - Luksuzni stambeni kompleks spaja gradsku udobnost i planinski mir (FOTO)

Izvor: Promo Četvrtak, 01.07.2021. 08:14
Komentari
Podeli
(Foto: RIMMO d.o.o.)
Kosmajski vrtovi nešto su novo na našem tržištu - u pitanju je luksuzni stambeni kompleks na Kosmaju, lokaciji koja objedinjuje sigurnost blizine grada i uživanje u svim blagodetima prirode.

Sa direktorom firme RIMMO d.o.o, Mandinom Kokirom, pričali smo o Kosmajskim vrtovima, ali i o njihovim dosadašnjim i budućim projektima. Kompanija RIMMO d.o.o nekretninama se bavi preko 10 godina i to svim segmentima-razvojem, izdavanjem i prodajom.

- Sve vreme se trudimo da osluškujemo tržište i ulažemo u projekte koji imaju potencijal. Pojedini članovi našeg tima imaju iskustva u rukovođenju velikim komercijalnim projektima. Tokom godina, ostvarili smo i mnoge saradnje sa velikim stranim i domaćim preduzećima. Trenutno smo u procesu uspostavljanja dugoročnog pravca naše kompanije gde ćemo se determinisati u smeru razvoja, prodaje i izdavanja stambenih i komercijalnih projekata, sa akcentom na pružanje kvaliteta života i okruženja, kako u prirodnim, tako i urbanim okvirima - rekao je Kokir.
(Foto: RIMMO d.o.o.)
Jedan od projekata koje posebno izdvaja je poslovna zgrada u centru Zemuna koja se prostire na 1.200 m2.

- Fasada odiše kulturom starog Zemuna i postmodernističke arhitekture i obratili smo posebnu pažnju da autentični duh mesta na kom se nalazi, ostane očuvan - ističe naš sagovornik.

Kompanija RIMMO d.o.o bila je angažovana na projektima i na drugim kontinentima.

- Imamo tržišnog iskustva u izgradnji stambenih kuća i malih kondominijuma u Melburnu, u Australiji kroz našu partnersku firmu. Izgrađeni su od izuzetno kvalitetnih materijala, savremenog su dizajna, a odlikuje ih i izuzetna funkcionalnost, kao i visok energetski razred - navodi.

Kosmajski vrtovi - Posao u gradu, kuća u predgrađu

Kosmajski vrtovi su projekat koji ima za cilj da u Srbiju dovede koncept koji je u inostranstvu odavno zaživeo: "posao u gradu, kuća u predgrađu", kao i moderniji i efikasniji način gradnje.
(Foto: RIMMO d.o.o.)
- Smatramo da svako treba da dozvoli sebi udoban i komforan život daleko od gradske vreve, uz prirodu i planinski vazduh, ali i da ima pristup svemu što grad pruža – te su Kosmajski vrtovi na samo 30 minuta vožnje automobilom od Beograda - kaže Kokir.

Dodaje da su srećni što je tržište ovo prepoznalo i navodi da su vrlo zadovoljni prodajom.

- Naši klijenti su porodični, ali i poslovni ljudi, pa im ovakav način života savršeno odgovara. Očekujemo da će uskoro sve kuće biti prodate, pre završetka planiranog roka radova - ističe.

(Foto: RIMMO d.o.o.)
Izgradnja takođe odlično napreduje. Prošla godina je bila izazovna za investicije, ali uprkos pandemiji i lošim vremenskim prilikama, dinamika je dobra i projekat će, prema rečima našeg sagovornika, biti gotov u skladu sa rokom završetka radova koji je u septembru 2021. godine.

- Na našem tržištu smo pioniri koji su se pojavili sa ovakvom ponudom, a biće nam drago da i u budućnosti iniciramo projekte koji nude nešto novo i drugačije - kaže.

Spavaća soba u kompleksu Kosmajski vrtovi (Foto: RIMMO d.o.o.)Spavaća soba u kompleksu Kosmajski vrtovi
A kada je o planovima kompanije za naredni period reč, Kokir najavljuje da je u planu restauracija i modernizacija poslovnog objekta u centru Zemuna.

Prostire se na preko 2.000 m2 i u planu je da bude gotov najkasnije tokom 2022. godine.

- U procesu smo razrade konceptualnog rešenja i za projekat na Kopaoniku. Mikrolokacija je fenomenalna sa vrhunskim pogledom i uvezana u sistem žičara. Klijentima ce biti ponuđeni apartmani na prodaju kao i kompletna usluga održavanja jer će u samom kompleksu biti hotel sa spa centrom, kongresnom salom i restoranom. Sa izgradnjom projekta počinjemo sredinom 2022. godine, a u planu nam je da ga završimo tokom 2024. godine.

Kompanija je upravo otvorila gradilište u centru Zrenjanina, projekat pod imenom Kvartet Zrenjanin.

- Kvartet Zrenjanin je rezidencijalni kompleks nastao iz naše želje da spojimo bogatu vojvođansku tradiciju i modernu arhitekturu u jednu harmoničnu celinu. Sastoji se iz četiri manje zgrade i smešten je na odličnoj lokaciji - u mirnom delu grada i prelepoj ulici, ali i na korak od svih gradskih dešavanja. Bruto površina projekta je 5.000 m2. Kao i svi naši projekti, i ovaj će posedovati visok nivo komfora, kvaliteta gradnje i energetske efikasnosti, do čega nam je izuzetno stalo - zaključio je Kokir.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.