NavMenu

EBRD hoće Komercijalnu banku

Izvor: Glas javnosti Sreda, 07.12.2005. 09:48
Komentari
Podeli
Mlađan Dinkić, ministar za finansije Srbije, je izjavio da država neće prodavati većinsko vlasništvo u Komercijalnoj banci, a u planu je, kako je naveo, dokapitalizacija Komercijalne banke, za koju su zainteresovane najveće inostrane banke i o tome se trenutno pregovara sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. Sa EBRD se pregovara o ceni, a ukoliko ne budu zadovoljni ponuđenom cenom dokapitalizacija će se uraditi na drugačiji način, rekao je Dinkić, ističući da će, posle dokapitalizacije, deo akcija Komercijalne banke biti ponuđen na prodaju na berzi. Komercijalna banka, prema njegovim rečima, ima kapital od 70 miliona evra, a dokapitalizacijom on bi bio uvećan na 100 miliona evra. U vlasništvu države je oko 65 odsto akcija te banke, a posle dokapitalizacije učešće državnog vlasništva bi trebalo da bude preko 50 odsto. Poštanskoj štedionici će verovatno biti pripojena jedna banka.
Tagovi:
Mlađan Dinkić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.