NavMenu

Plan rekonstrukcije Kliničkog centra Vojvodine - Radiće se Pasterov zavod, Medicinski fakultet, pored kompleksa stambeno-poslovni prostor...

Izvor: eKapija Petak, 25.06.2021. 10:45
Komentari
Podeli
(Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)
Skupština grada Novog Sada objavila je Plan generalne regulacije za prostor na kome se nalazi Klinički centar Vojvodine. Plan predviđa da se postojeći zdravstveni centar modernizuje dogradnjom i rekonstrukcijom postojećih objekata na kojima su smeštene različite zdravstvene službe, kao i izgradnju stambenog prostora u produžetku kompleksa. Cilj je da se KCV prilagodi "savremenim trendovima u ogranizaciji visokospecijalizovanih bolničkih ustanova".

Postojeći objekti u okviru Kliničkog centra delom će biti zadržani, a oni koji su nefunkcionalni u potpunosti će biti uklonjeni. Projekat će najverovatnije biti izveden fazno, a u planu su radovi i rekonstrukcija na nekoliko objekata koji su ključni za funkcionisanje centra.


Zavod za transfuziju krvi Novi Sad

Zavod za transfuziju krvi ima potrebe za prostornim proširenjem prema planu rekonstrukcije transfuziološke službe u Vojvodini, navedeno je u dokumentu.

Proširenje kapaciteta Zavoda za transfuziju krvi moguće je realizovati dogradnjom postojećeg objekta do spratnosti P+2.


Pasterov zavod

Pasterov zavod "Novi Sad" obavlja vanbolničku zdravstvenu zaštitu iz oblasti prevencije i laboratorijske dijagnostike besnila i drugih zaraznih bolesti i predstavlja referentnu ustanovu za besnilo u Republici Srbiji.

Sedište zavoda raspolaže sa 4 objekta (zgrada Pasterovog zavoda, "Hemptova kuća" i spomenik Luju Pasteru sa okolinom) koji su utvrđeni kao spomenici kulture, pa će se shodno tome na njih primenjivati mere zaštite kulturnih spomenika.

U Planu se navodi da Pasterov zavod ima potrebu za proširenjem prostornih kapaciteta, pa u budućnosti planira izgradnja novih objekata koje će doprineti efikasnijem funkcionisanju.


Medicinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu

Ova visokoobrazovana školska ustanova smeštena je u severoistočnom delu Kliničkog centra Vojvodine. Ustanova je smeštena u dve zgrade koje će biti zadržane, a mogća je njihova horizontalna dogradnja kako bi se povećala "korisna povrišna" za potrebe obavljanja različitih aktivnosti.


Stambeno poslovni prostor

Uz kompleks Kliničkog centra Vojvodine planira se izgradnja stambeno-poslovnog objekta koji će biti smešten na uglu ulica Futoške i Mikole Kočiša. Objekat će biti poluatrijumskog tipa postavljen na obodu centra sa maksimalno 6 spratova. U prizemlju buduće zgrade biće smešten poslovni prostor dok su više etaže namenjene za izgradnju stambenih jedinica.

Za osavremenjevanje Kliničkog centra vojvodine predviđaju se ulaganja za postavljanje zelenih površina, pešačkih staza, kao i izgradnja manjih terena za sportske aktivnosti (košarka, fudbal...)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.