NavMenu

Šire se smeštajni kapaciteti u Bečićima - U planu gradnja objekta sa 64 apartmana, poslovnim prostorom, spa centrom i dve podzemne garaže

Izvor: eKapija Utorak, 22.06.2021. 16:05
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Studio Project)
Kompanija Horizont Invest iz Podgorice planira gradnju apartmanskog objekta u Bečićima, a investitor je za realizaciju projekta dobio saglasnost glavnog državnog arhitekte. Objekat će se graditi na parceli površine 1.160 m2, dok će objekat sa suterenskim etažama imati 6.825,77 m2.

Kako je navedeno u idejnom rešenju koje je obradio studio Project, a koje je objavljeno na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, planirani novi objekat je trajnog karaktera i spratnosti 2Su+P+9.

U prizemlju objekta planiran je poslovni prostor, površine 367,30 m2, vertikalne i horizontalne komunikacije, koje povezuju sve etaže, kao i auto lift za automobile kao veza sa podzemnim etažama. Postoji jedan glavni ulaz za objekat, dva lifta i stepenište. U nivou suterena na -1 etaži nalazi se garaža sa 27 parking mesta, dok u suterenu na -2 etaži se nalazi 17 parking mesta.

Na prvom spratu planirano je osam jednosobnih apartmana i spa centar, na drugom, trećem, četvrtom i petom spratu projektovano je po osam jednosobnih apartmana, na šestom spratu se nalazi šest jednosobnih i jedan dvosobni apartman, na sedmom i osmom spratu se nalazi po sedam jednosobnih apartmana, dok se na devetom spratu nalaze dva jednosobna i jedan dvosoban apartman.

Izgled buudćeg objekta (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Studio Project)Izgled buudćeg objekta
Svi prilazi objektu, stepeništa i rampe prilagođena su kretanjima i upotrebi lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom.

Projektom su predviđene i instalacije vodovoda i kanalizacije, elektro-instalacije jake i slabe struje, mašinske instalacije. Osim navedenih faza, projekat sadrži i projekte konstrukcije, spoljnjeg uređenja, saobraćaja, kao i elaborat o energetskoj efikasnosti objekata i geotehnički elaborat.

Priključak objekta na saobraćajnicu je predviđen sa severne strane uz magistralu pozicioniranu uz urbanističku parcelu, pri čemu se vodilo račina o nesmetanom prilazu, kao i pristupu garaže preko auto lifta na svim nivoima. Pešački pristup je omogućen takođe sa severne strane.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.