NavMenu

Za repliku Mona Lize rekordnih 2,9 mil EUR

Izvor: RTRS Ponedeljak, 21.06.2021. 09:10
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: DenisFilm/shutterstock.com)Ilustracija
Evropski kolekcionar je u petak na aukciji kuće Kristis u Parizu kupio repliku Da Vinčijeve Mona Lize iz 17. veka za 2,9 mil EUR, što je rekordan iznos za reprodukciju te slike.

Slika poznata pod nazivom "Hekingova Mona Liza" ime je dobila po kolekcionaru koji je repliku kupio 1950-ih godina i neuspešno tvrdio da je baš to original, a da je ona koja se čuva u muzeju Luvr u Parizu zapravo jedna od mnogih reprodukcija.

- Ovo je ludilo, replika Mona Lize je prodana za apsolutni rekordni iznos - kazala je portparolka Kristisa.

Na međunarodnoj aukciji učestvovalo je 14 ponuđača i u poslednjih sat vremena ponude su narasle sa pola miliona evra na čak na 2,4 miliona, pre nego što je pala konačna ponuda od 2,9 miliona.

Kao što je poznato, originalna Da Vinčijeva slika Mona Lize je u Luvru i njena vrednost je neprocjenjiva, kao trajne umetničke vrednosti čovečanstva, i nije na prodaju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.