NavMenu

Ćorluka gradi šoping centar i hotel u centru Gruda - Počelo rušenje starog objekta

Izvor: Klix Nedelja, 20.06.2021. 11:41
Komentari
Podeli

(Foto: Shutterstock/Hieronymus)
Vlasnik firme Violeta Petak Ćorluka u centru Gruda ruši hotel u kojem je 18. novembra 1991. godine utemeljena tzv. Hrvatska zajednica Herceg-Bosna i na tom mjestu će izgraditi modernu zgradu sa šoping centrom.

Zgradu koja godinama narušava urbanističku sliku Gruda, Ćorluka će do temelja srušiti i, kako je za portal Klix kazao, do kraja naredne godine na tom lokalitetu sagraditi modernu zgradu u koju će uložiti preko 10 mil KM.

- Na tom mjestu ćemo sagraditi jednu modernu zgradu u kojoj će biti šoping centar u jednom dijelu i u drugom dijelu hotel sa 36 soba - kazao je Ćorluka za Klix.ba.

Zbog investicije od preko 10 mil KM koja će automatski popraviti urbanističku sliku centra grada, ali i otvoriti nova radna mjesta, zadovoljan je i načelnik Gruda Ljubo Grizelj.

- Kad su investicije u pitanju nama je u interesu da imamo kvalitetne investitore, a ovaj investitor koji je kupio hotel je zaista kvalitetan i ja sam uvjeren da će to zavšiti jednim vrhunskim arhitektonskim i urbanim ali i funkcionalnim rješenjem - kazao je Grizelj.

Nakon što je investitor najavio rušenje hotela, Općina Grude je organizirala uklanjanje spomen ploče o utemeljenju tzv. Hrvatske zajednice Herceg-Bosne koja je bila postavljena 18. novembra 1995. godine kad se slavila četvrta godišnjica tog događaja.

Općina Grude je donijela odluku da se spomen ploča postavi u Park hrvatskih velikana, za koju se kreira umjetničko rješenje, kako bi se na novi lokalitet postavila na dan obilježavanja 30-te godišnjice tzv. Herceg-Bosne.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.