NavMenu

Otvaranje modernog sportskog kompleksa na Košutnjaku očekuje se do kraja godine

Izvor: Beobuild Nedelja, 20.06.2021. 09:46
Komentari
Podeli
(Foto: Zavod za sport i medicinu sporta RS)
Izgradnja nacionalnog trening centra u Košutnjaku počela je na leto 2019. godine, međutim iako je planirano da bude završen početkom 2021. godine, restrikcije tokom prošle godine uticale su na dinamiku i rokove. Otvaranje modernog sportskog kompleksa očekuje se do kraja godine, što uključuje preostale završne radove, opremanje, kao i dobijanje neophodnih dozvola kako bi objekat mogao primiti prve korisnike. U toku su završni radovi na postavljanju staklene fasade, a u unutrašnjosti se izvode zanatski radovi na pregradnim zidovima, postavljanju instalacija, opremanju toaleta itd. U pripremi je i ozelenjeni kosi krov ukupne površine preko 6.000 kvadrata, dostupan pešacima i rekreativnom korišćenju.

Moderni trening centar nalaziće se kod postojećeg Doma sportova i zatvorenih bazena u Košutnjaku, u objektu ukupne bruto povrsine od 16.200 kvadrata (Po+Pr+1), sa specijalizovanim sadržajima namenjenim borilačkim sportovima. U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo i karate, kao i centri streljačkog i penjačkog saveza. Organizacija unutrašnjosti osmišljena je da omogući potpunu autonomiju za svaki od pomenutih sportova, kao i sve sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na najvišem nivou.

Pored izdvojenih celina za pojedinačne sportove objekat će posedovati i niz zajedničkih sadžaja, kao što su svlačionice, kupatila, ambulantu, kancelarijski prostor itd. U okviru podzemne etaže nalaziće se 145 parking mesta i streljana, na prizemlju su planirana dva borilišta i košarkaški teren, dok će se na prvom spratu nalaziti još dve trening sale, kao i prateće kancelarije i svlačionice itd.

Idejno rešenje novog trening centra u Košutnjaku izradilo je beogradsko preduzeće Bauprojekt, a radove na izgradnji izvodi W.D. Concord West. Investiciju vrednu 12 mil EUR realizuju zajednički Ministarstvo omladine i sporta i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.