NavMenu

Kompaniji SMP Automotive besplatno dodeljeno državno zemljište za ulaganje od 39 mil EUR - Obaveza investitora i da zaposli 445 radnika u Ćupriji

Izvor: Tanjug Nedelja, 20.06.2021. 09:21
Komentari
Podeli
(Foto: Nataliya Hora/shutterstock.com)
Komisija za kontrolu državne pomoći ocenila da je pomoć vredna milion evra koju će za ulaganja dobiti SMP Automotive interior module za ulaganje u Ćupriju vredno 39 mil EUR usklađena sa pravilima za dodelu.

SMP dobiće besplatno od države bez naknade 204.176 kvadratnih metara građevinskog zemljišta čija ukupna vrednost je procenjena na 122,5 miliona dinara.

Državno zemljište investitor će dobiti radi podrške ulaganju i investiciji, uz obavezu da SMP u periodu od pet godina zaposli najmanje 445 lica na neodređeno vreme.

SMP je u Ćupriji osnovan 2020. godine radi proizvodnje komponenti za sedenje za automobile.

Ova firma deo je Samvardhana Motherson Automotive Systems Group B. V. koja je globalni dobavljač za automobilsku industriju, navodi se u rešenju.

Ta Grupa osnovana je 1975. godine i jedan od proizvođača sa najbržim rastom, sa 69 pogona u 24 zemlje i preko 33.500 zaposlenih, odnosno konsolidovanim prihodom od 11,3 milijardi dolara u 2019/2020. godini

U Ćupriji je planirana izgradnja proizvodnog pogona od 204.176 metara površine a početak izgradnje planiran je za drugu polovinu ove godine.

Predviđeno je ulaganje u materijalnu imovinu od 39 mil EUR i zapošljavanje 445 novozaposlenih na neodređeno vremene do kraja 2025. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.