NavMenu

Delta banka od juče posluje pod imenom Banca Intesa AD Beograd

Izvor: Danas Utorak, 06.12.2005. 09:34
Komentari
Podeli
Posle 14 godina poslovanja Delta banka od juče na tržištu Srbije posluje pod novim imenom - Banca Intesa AD Beograd. Pošto je od avgusta ove godine italijanska Banca Intesa postala vlasnik 90 odsto plus jedne akcije Delta banke, sprovedeno je veliko istraživanje tržišta koje je pokazalo da ubedljiva većina ispitanika želi da u imenu banke vidi njenog vlasnika, pa će tako, uz nove standarde u poslovanju ubuduće novo ime i prepoznatljivi logo krasiti sve poslovnice ove banke u Srbiji.
Sumirajući ovogodišnje rezultate poslovanja Draginja Đurić, generalni direktor Delta banke istakla je da je Delta banka i pored akvizicije koja je trajala punih sedam meseci uspela da ostvari rekordne rezultate u svim segmentima poslovanja. Tako je uvećala bilansnu sumu za 40 odsto i ona danas iznosi 900 miliona evra, kreditni portfolio je, zahvaljujući strateškom parneru Banca Intesa, uvećan za 60 odsto uz značajno promenjenu strukturu u koristi dugoročnih kredita. U privredne tokove je plasirano 360 miliona evra ili 50 odsto više nego lane, dok su krediti stanovništvu udvostručeni i premašili su 120 miliona evra.
Tome je doprineo i rast depozita koji su povećani za 40 odsto u odnosu na 2004. godinu, a samo devizna štednja porasla je u ovoj godini za 100 miliona evra. Jedna od potvrda liderske pozicije Delta banke, koju želi da zadrži i u narednim godinama poslujući pod novim imenom jeste i to što je dobijeno ekskluzivno pravo potpisivanja ugovora o izdavanju "ameriken ekspres" kartica na tržištu Srbije čime je Delta banka jedina banka u Srbiji koja prima sve domaće i strane platne kartice. Ambicioznim planovima za narednu godinu predviđeno je širenje ritejl bankarstva intenziviranjem lizing poslova kao i odobravanjem masovnih stambenih kredita po kamatama koje su povoljnije od tržišnih, ali ono čemu će se Banca Intesa posebno posvetiti je učešće u finansiranju projekata infrastrukture, kao što to čini i u zemljama u okruženju gde je, kako je rekao Andrijano Karizi, jedan od lidera.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.