NavMenu

Vlada Srbije izdvaja 357 miliona dinara za podršku zapošljavanja u 89 lokalnih samouprava

Izvor: eKapija Petak, 18.06.2021. 12:05
Komentari
Podeli
Ilustacija (Foto: Adam Gregor/shutterstock.com)Ilustacija
Iz Budžeta Republike Srbije će ove godine za finansiranje mera aktivne politike zapošljavanja u 89 jedinica lokalne samouprave biti izdvojeno više od 357 miliona dinara, predviđeno je Odlukom o učešću u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja u 2021. godini, koju je potpisala ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević, saopšteno je na sajtu Ministarstva.

- Ove lokalne samouprave su izdvojile 313 miliona dinara u te svrhe, što znači da se zajedničkim snagama za mere aktivne politike zapošljavanja u ovim jedinicama lokalne samouprave izdvaja 670 miliona dinara - rekla je Kisić Tepavčević.

Podsećajući da je Vlada Republike Srbije u februaru ove godine usvojila Strategiju zapošljavanja za period 2021-2026. godine, Kisić Tepavčević je istakla da je osnovni cilj tog strateškog dokumenta omogućavanje stabilnog i održivog rasta zapošljavanja, koje je zasnovano na znanju i dostojanstvenom radu.

Kisić Tepavčević je navela da potpisivanje Odluke o finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja na lokalnom nivou pokazuje da se aktivno radi na realizaciji svih mera koje vode ostvarivanju ciljeva predviđenih Strategijom.

Kako je dodala, broj lokalnih samouprava koje koriste ova sredstva je sve veći, budući da ih je 2010. godine bilo 10, a poslednjih godina preko 100.

- Svi zajedno idemo ka zajedničkom cilju. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da i u ova teška i krizna vremena, kada još uvek vlada pandemija opasne zarazne bolesti i kada su ekonomije mnogih zemalja u sunovratu, naša zemlja pronalazi snage i preduzima aktivnosti u cilju ekonomskog prosperiteta svih naših građana - rekla je Kisić Tepavčević.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović rekao je da je potpisivanje Odluke preduslov za niz sporazuma Nacionalne službe za zapošljavanje i lokalnih samouprava, koje dobijaju određeni deo sredstava iz Budžeta Republike Srbije za finansiranje lokalnih akcionih planova.

Martinović je dodao da se udruživanjem sredstava lokalnih samouprava i Nacionalne službe za zapošljavanje postiže veći obuhvat lica u onim jedinicama lokalnih samouprava koje su politiku zapošljavanja prepoznale kao jedan od svojih prioriteta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.