NavMenu

Javni dug Crne Gore za samo tri meseca smanjen sa sa 103% na 88% BDP-a

Izvor: Mina Petak, 18.06.2021. 08:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Dug Crne Gore je samo za tri mjeseca smanjen sa 103% na 88% bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je rezultat za koji su većini država potrebne godine, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić.

- Uprkos duhovima prošlosti - rezultati brzo dolaze kad se ljudi iskreno i bezrezervno založe za budućnost svoje zemlje - napisao je Spajić na svom Twitter nalogu.

Ukupan državni dug, bez depozita, na kraju marta iznosio je skoro 4,1 mlrd EUR ili 88,37 odsto BDP-a, pokazuju podaci Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

- Tokom prvog kvartala došlo je do smanjenja državnog duga u odnosu na četvrti kvartal prošle godine oko 233,4 miliona EUR, prije svega usljed otplate duga po osnovu euroobveznica emitovanih 2016. godine u iznosu od 227,45 miliona EUR - rekli su iz Ministarstva.

Ukupan državni dug sa depozitima iznosio je 3,57 milijardi EUR ili 77 odsto BDP-a.

- Spoljni dug iznosio je 3,64 mlrd EUR, odnosno 78,56% BDP-a, dok je unutrašnji bio 454,76 mil EUR, odnosno 9,81% BDP-a. Depoziti su na kraju marta iznosili 527,26 mil EUR, uključujući 38,45 hiljada unci zlata, čija je vrijednost 55,38 mil EUR ili 11,37% BDP-a - navodi se u izvještaju o državnom dugu objavljenom na sajtu Ministarstva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.