NavMenu

Tajland se ponovo otvara za turiste u roku od 120 dana

Izvor: Tanjug Sreda, 16.06.2021. 16:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mikica Šubara)Ilustracija
Tajland će se ponovo otvoriti za posetioce u roku od 120 dana, što je proračunat rizik potreban za oživljavanje ekonomije nakon što su više od godinu dana važila ograničenja vezana za putovanja zbog korona virusa, izjavio je premijer Tajlanda Prajut Čan-oča.

Zemlja je obezbedila 105,5 miliona doza vakcina protiv kovid-19 za ovu godinu i tražiće još vakcina naredne godine, rekao je Prajut u govoru koji je prenosila televizija, preneo je Reuters.

On je naveo da zemlja planira da prosečno da 10 miliona doza vakcina protiv korona virusa svakog meseca od jula nadalje i da ima za cilj da ponovo otvori zemlju za potpuno vakcinisane putnike, domaće i strane, bez potrebe za karantinom.

- Ponovno otvaranje zemlje jedan je od važnih načina da se počne sa smanjenjem ogromne patnje ljudi koji su izgubili sposobnost da zarade - rekao je premijer Tajlanda.

Kada uzmemo u obzir ekonomske potrebe ljudi, sada je došlo vreme da preuzmemo taj proračunati rizik, naglasio je on.

Prajut je naveo da namerava da proglasi Tajland potpuno otvorenim u roku od 120 dana, a turističkim centrima koji su spremni poručio da to učine još brže.

Tajland je izgubio 50 mlrd USD porihoda od turizma prošle godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.