Izvor: eKapija | Sreda, 16.06.2021.| 12:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

REBEC 2021 - Hibridni događaj 28. i 29. juna

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Aleksandra Kekić)
REBEC 2021, četrnaesti po redu, održaće se 28. i 29. juna kao hibridan događaj. Uvažavajući ograničenja nastala zbog pandemije, organizatori su još tokom proleća ove godine, prihvatili izazov da pomire i ujednače dve perspektive - fizičkog događaja i online pristupa. REBEC odavno nije samo lokalni događaj, već mesto oklupljanja vrhunskih regionalnih i svetskih profesionalaca - lidera koji su se izgrađivali kroz najveće izazove.

- S obzirom na raspoloživu TV tehniku, imaćemo mnoštvo intervjua u pauzama panela, koje ćemo preko WHOVA platforme plasirati u svet. Biće to prilika da predstavimo reprezentativne stručnjake iz celog sveta i različitih časovnih zona, koji će svojim direktnim uključenjem moći da iskažu svoje stavove, očekivanja i analize, o tome kako je predhodna godina uticala na struku i prateće investicije, a šta su dalje perspektive. Biće to jedna geografska šetnja po svetu, sa uključenjima iz svih važnih investicionih centara, kako bi podigli kvalitet i raznolikost događaja - navode organizatori u saopštenju.

Sva je prilika da će se organizacija fizičkih događaja posebno razlikovati i izdvajati, kada jednog dana svet ponovo uđe u period stabilnosti i ravnoteže, dodaju.


Networking, networking i networking

Samiti, konferencije i festivali služe umrežavanju profesionalaca, a potreba za okupljanjem, kvalitetnom procenom i razmenom informacija, uvek je ekstremno važna. Na žalost, živimo u vremenu koje ozbiljno testira kreativnost, vođstvo i spremnost svakog od nas.

Ovogodišnji REBEC je u tehnološkom smislu nadogradnja prošlogodišnjeg, koji se održao isključivo online. Event platform Whova je prošle godine ponudila prihvatljiva rešenja na planu umrežavanja i razmene informacija, pa će i ove godine biti iskorišćenja za okupljanje i prenos događaja.

- Pred nama je nekoliko ciljeva. Prvo, da održimo četrnaestogodišnju tradiciju permanentnog negovanja kvaliteta, zbog kojih je REBEC prepoznatljiv u RE zajednici, daleko izvan granica Srbije. Drugi cilj nam je da premijerno plasiramo unikatne i goruće svetske teme. Zatim, da posebno istaknemo naše ljude iz celog sveta, koji su ovladali prestižnim veštinama i osvojili nedostižne visine. Četvrto, da ponovo fizički okupimo najveći mogući broj pripadnika REBEC regionalnih komuna. I za kraj, da savremenim tehnologijama pošaljemo u svet kvalitetnu sliku o događaju i Beogradu kao gradu-domaćinu, koji će se još ravnopravnije svrstati u rang najvažnijih specijalizovanih događaja sveta - poručuju organiaztori.

Event platforma je dala mogućnost da se napravi Rebec društvena mreža, koja će biti operativna i nakon događaja. Takođe, postojaće mogućnost on-demand gledanja panela, kao i izlagački i Sponzorski Hub.


Program i teme - Digitalna era, robotika i AI

Program i teme uvažavaju činjenicu, da savremeni trenovi idu u korist digitalnih tehnologija, kao i veštačke inteligencije, koji smanjuju potrebno vreme za sve veći broj aktivnosti u svakodnevnim porcesima života i rada.

Pored toga, vodiće se debata o zapaženom broju poslovnih RE transakcija u Srbiji, koje su se u proteklih godinu dana, tokom pandemije, realizovale. Vesti o tim transakcijama su podigle vidljivost i interesovanje za lokalno tržište.

- Recimo, pre tri godine, imali smo jednu vest iz Srbije u periodu od tri do pet meseci. Ove godine se jedna do dve vesti mesečno šalju iz Srbije na sve važnije specijalizovane portale u Evropi - navodi se u saopštenju i dodaje:

- U preplitanju svih obrađenih aspekata RE, premijerno možemo najaviti Health Care development panel i dva, međusobno različita, a u osnovi vrlo povezana panela, čija je osnovna nit savremena arhitektura i urbanizam. Hrabrije ćemo plasirati i teme održivog razvoja, pasivnih tehnologija i smanjenja karbonskog zagađenja, koje će biti prožete pratećim tehnologijama za prečišćavnje otpada i smanjenja opšte zagađenosti.

Investicione tendencije sada ultimativno diktiraju ove kriterijume, koji dodatno opterećuju budžete za njihovu realizaciju. Ono što se danas meri, kao poseban cilj svakog poduhvata, to je koliko se podiže prag kvaliteta života i rada.

- Pored redovnih tema o hotelijerstvu, logistici i industriji, kao i dva panela posvećenih razvoju retail industrije, želimo ovom prilikom da istaknemo i panel o rastućim inženjerskim kompetencijama u svetu RE i investicija, kakve su pretpostavke za stvaranje takvih profesionalaca u SEE regionu, gde se tu nalazi Srbija i kakva je slika širom sveta. Nezaobilazan je i Proptech panel, teme vezane za procese digitalizacije u razvoju nekretnina, infrastrukture i građevinarstva u SEE regionu - navode organizatori.


Učesnici i poseta

Ove godne zbog hibridne prirode događaja postojaće miks dve prespektive, online učesnika i onih koji se sreću uživo.

- Posle više od godinu dana od izbijanja pandemije, svi osećamo koliko su živa reč i susreti nezamenjljivi. Nekada uobičajena pojava, danas su postal luksuz rezervisan za retke među nama. Ne bi nas iznenadilo ida se ovakav trend zadrži duže. Event platforme pomažu u toj našoj želji, da svima pružimo priliku da se vide i učestvuju, održe kontakte ili pogledaju unazad / on demand panele i materijale. Naši posetioci će narednih šest meseci imati otvorena "virtuelna" vrata za povezivanje sa kolegama i informacijama koje su im neophodne. Prošle godine imali smo preko 1500 ponovnih gledanja panela - kažu organizatori.

REBEC je prošle godine okupio učesnike sa svih meridijana i 33 države. Pred publikom godinama nastupaju predstavnici međunarodnih kompanija, koji su odgovorni za čitave delove sveta. Ove godine očekuje se rekordan broj posetilaca, jer je potreba za znanjem, informacijama i povezivanjem presudna za pobedu u turbulentnom vremenu koje živimo.

- Dve nedelje pred početak događaja, sa potpunom sigurnošću možemo nabrojati sigurne učesnike iz vodećih svetskih kompanija, kao što su: MyKensey, IBI Group, CBRE, C&W, JLL, Colliers, WATG, Trigranit, CA IMMO, Reify, Multi development, Sonae Sierra, Celen, Mk Illumination, NBG, mstep, PKF hotelexperts, PlanRadar, Coreside / Savills, Marera, Sillage, Ecovis SEE, Delta Real Estate, CTP, Azvirt, RE Institute, alfa real estate, Alukoenigstahl, Dahua, OROOK, sa Tehničkog Univerziteta u Beču kao i naši stručnjaci sa Arhitektonskog, Građevinskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beograda - zaključuje se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE