NavMenu

Pravi med sa vršačkih planina - Personalizovani biznis poklon sa sertifikatom kvaliteta

Izvor: eKapija Utorak, 15.06.2021. 12:31
Komentari
Podeli
Personalizovani biznis poklon (Foto: Pravi med)Personalizovani biznis poklon
Da li ste ikada pomislili da bi tegla meda mogla da bude idealan poklon, i to ne samo za drage osobe iz vaše najbliže okoline, nego i za poslovne partnere? Na ovu ideju došli su vredni članovi Poljoprivrednog gazdinstva Puđa Milan.

Prvenstveno su želeli da ponude premium kvalitet meda za koji, kada kupujete, nećete morati da pitate da li je u pitanju pravi med.

- Zato smo uz svako pakovanje stavili sertifikat zvanične ustanove o sastavu i svim elementima koji određuju kvalitet meda. Potom, smatrali smo da takav premium kvalitet treba da bude u pakovanju koje će takođe biti posebno i koje će svako sa ponosom moći da pokloni i time na pravi način poželi zdravlje osobi do koje joj je stalo. Pored poklon pakovanja, ponudili smo i Pravi med u tegli koja se hermetički zatvara, ima plombu kao osigurač pre prvog otvaranja i možete je korisiti kasnije samo za dopunu. Pošto verujemo u kvalitet našeg branda, zaštitili smo njegovo ime, koje za nas kao porodicu nosi posebnu simboliku i zahvalnost - kažu za eKapiju.

Pravi Med za firme nudi personalizovani biznis poklon za partnere, klijente, kompanijske događaje i to sa brendiranom teglom, na kojoj može da se nađe logo kompanije.


Od ručno pravljenih košnica do 70 proizvodnih društava u vršačkim šumama

Pčelarstvom su počeli da se bave ranih sedamdesetih godina prošlog veka, sa nekoliko ručno napravljenih košnica od izdubljenog debla. Gazdinstvo danas raspolaže sa 70 proizvodnih društava. Takođe, pored proizvodnih, imaju i pet takozvanih "oplodnjaka" u kojima se vrši proizvodnja matica.

- Matice u manjim društvima se mnogo lakše oplode i kao takve budu spremne za velika, proizvodna društva - ističu.

Zbog, kako kažu, vremenskih prilika ili neprilika, prinos meda obično se kreće oko 20 kg po pčelinjem društvu, kada je pašna sezona dobra i kada vremenski uslovi dozvole.

Podneblje u kome održavaju pčelinja društva su vršačke planine, koje pružaju kvalitetan prinos bagrema i lipe potpuno odvojen od saobraćajnica i sačuvan od različitih vrsta zagađenja.

Lipov med (Foto: Pravi med)Lipov med

- Svež vazduh vršačkih šuma na 320 m nadmorske visine pruža život raznovrsnoj vegetaciji za koju smo sigurni da će pružiti pčelicama da prikupe polen sačuvan od bilo kakvih hemijskih sredstava. Sa druge strane, smena jako kišnih perioda i vrelih dana poslednjih godina nije pogodovala adekvatnom vremenu trajanja paše, jer je uticaj vremenskih uslova i dalje presudan za njen obim - navode.


Korak po korak ka novim uspesima

Pravi med žele da približe i postave na dostupnija mesta svojim kupcima, te da prošire asortiman matičnim mlečom i različitijim zdravim kombinacijama suvog i koštunjavog voća.

- Ne želimo da preterujemo sa mešanjem različitih sastojaka, jer smo mišljenja da med izuzetnog kvaliteta treba koristiti u izvornom obliku, a da u med koji je mešan (od različitih vrsta biljaka) i slabijeg kvaliteta ima smisla dodavati druge sastojke kako bi dobio vrednost plus. Imamo planove da Pravi med ponudimo stranom tržištu i još mnoge druge, ali kao i za svaki uspeh potreban je postupan i pošten rad koji traži vreme, pa idemo korak po korak - zaključuju.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.