Izvor: Promo | Ponedeljak, 14.06.2021.| 12:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pet razloga za poslovanje sa e-potpisivanjem

(Foto: Setcce)
U novoj stvarnosti više nema sumnje da je odluka za digitalizaciju poslovnih procesa pravi put za podizanje konkurentnosti. Upoznajte koristi e-potpisivanja koje možete koristiti još danas.


Budućnost je u povezanosti

Savremeno poslovanje odvija se po principu 24/7, korisnici očekuju da su kompanije dostupne uvek i svuda. Preduslov za dostupnost je povezanost, posebno mobilna. Pametni mobilni telefoni su nezamenjivi i praktično uvek u rukama korisnika.

Mnoge kompanije su već postigle odlične rezultate koristeći savremene digitalne alate. Za zaključivanje posla više nije dovoljan samo ljubazan saradnik u prodajnom odeljenju koji obaveštava korisnika da će ga u poslovnici čekati ugovor spreman za potpisivanje. U današnje vreme korisnik može da promeni svoju nameru kupovine – zato je besprekorna povezanost od ključnog značaja za konačno zaključivanje posla.


Izazovi nove stvarnosti: sada treba početi sa digitalizacijom

Digitalizacija ima potencijal da pruži rešenja za brojne poslovne izazove sa kojima se susreću kompanije svih veličina i u svim granama industrije. Niko neće moći da izbegne promene, jer digitalne tehnologije menjaju ne samo način komuniciranja, već i način života i rada – dakle i način poslovanja.

Ako se ne prilagodiš novim zahtevima, nisi konkurentan.

Najčešće prepreke zbog kojih kompanije oklevaju u uvođenju digitalnih rešenja su:

 • zahtevna instalacija,

 • kompleksna integracija sa postojećim informacionim sistemom,

 • nedostatak sopstvenih ljudskih resursa za realizaciju.

Pandemija covida-19 je još izrazitije pokazala da je potrebno ubrzati digitalni prelazak. Navikli smo se da radimo na daljinu, da udaljeno poslovanje može biti efikasnije i donosi mnoge praktične prednosti:

 • lakša dostupnost,

 • jednostavna i praktična upotreba,

 • brzi rezultati,

 • manji troškovi.


Digitalno znači pojednostavljeno

Dokumenti koji nastaju u poslovanju izvorno su u elektronskom odnosno digitalnom obliku. Pomislite kada ste poslednji put napisali dokument koji morate da pošaljete u postupak potpisivanja. U doba industrije 4.0 unutar svih kompanija odvijaju se brojni procesi koji se mogu digitalizovati.

Investicija u transformaciju poslovnih procesa u pravcu pojednostavljenja je veoma isplativa.

E-potpisivanje je jednostavan i efikasan način uvođenja digitalne transformacije u poslovanje. Procesi u kojima se pojavljuje potreba za e-potpisivanjem su:

 • administrativni procesi (putni nalozi, obračun zarada),

 • kadrovski procesi (ugovori o radu, zahtevi za odmor, ugovori o obrazovanju),

 • procesi nabavljanja (dobijanje ponuda, naručivanje, dostavnice, ugovori sa dobavljačima i strankama),

 • prodajni procesi (NDA, ugovori o prodaji i aneksi),

 • logistički procesi (CMR, priznanice, transportni listovi),

 • terenski rad (dostavnice, zapisnici o primopredaji).

Znamo šta funkcioniše u praksi. Dozvolite da vam pomognemo do novih uspeha.


Šta je e-potpisivanje?

Elektronsko poslovanje je u svakodnevno poslovanje uvelo mogućnost jednostavne i brze komunikacije uz manje troškove. Procesi se odvijaju brže i jednostavnije. Ujedno je zbog zakonski propisanih uslova očuvana ključna vrednost: bezbedno pravno okruženje.

Elektronsko ili e-potpisivanje je ključni sastavni element digitalnog poslovanja. Neophodno je za celokupno upravljanje životnim ciklusom digitalnih dokumenata. Za e-potpisivanje odlučuju se one kompanije koje žele da iskoriste digitalizaciju za podizanje konkurentnosti, rast i povećanje prihoda.


Elektronski potpis za svakog

Setcce je vodeći ponuđač inovativnih informacionih usluga za digitalizaciju poslovnih sistema. Polazeći od poslovnih prednosti koje e-potpisivanje donosi korisnicima i naglaskom na odlično korisničko iskustvo, Setcce već više od 15 godina razvija najsavremenija rešenja. Rešenje u vidu portala omogućava kompanijama jednostavnu i brzu zamenu potpisivanja na papiru savremenim e-potpisom.


Da li je uvođenje e-potpisa prikladno za vašu kompaniju?

Na besplatnom webinaru Efikasnije poslovanje sa e-potpisima saznaćete da je upotreba elektronskog potpisa putem portala dostupna svim kompanijama, bez obzira na veličinu ili granu industrije. Nije važno da li ste samostalni preduzetnik i dnevno potpišete jedan dokument ili ste veća kompanija i svakodnevno morate da pošaljete stotinu dokumenata na potpisivanje – upotreba portala je jednostavna i svima cenovno pristupačna.


Dostupno, za upotrebu jednostavno rešenje

Nekada su digitalna rešenja mogle da priušte samo velike kompanije u kojima su u brojnim IT-odeljenjima bili zaposleni stručnjaci. Razvoj savremenih tehnologija približio je složene informacione procese korisnicima i omogućio svim kompanijama da iskoriste prednosti digitalnog doba.

Da je e-potpis savremeno rešenje napravljeno u korist krajnjeg korisnika potvrdiće zadovoljni korisnici na besplatnom online događaju. E-potpisivanje je bez obzira na granu industrije i obim poslovanja pogodno za samostalne preduzetnike, mala i velika preduzeća. Omogućava im:

 • jednostavnu, intuitivnu upotrebu bez prethodne instalacije,

 • upotreba je moguća bilo gde, bilo kada i sa bilo kog uređaja,

 • usluga je dostupna odmah uz 30-dnevno besplatno testiranje.

(Foto: Setcce)
Šta znači da je e-potpisivanje brzo, bezbedno i jednostavno?

Za kompanije koje se odluče da modernizuju svoje poslovanje uvođenjem e-potpisivanja, korišćenje rešenja znači:

 • nezavisnost od spoljašnjih IT-izvođača,

 • bez brige da će nešto krenuti po zlu,

 • bez rizika, jer nisu potrebne instalacije i integracije sa postojećim informacionim sistemom.

Pomoću e-potpisa dokument se potpisuje 80% brže nego na papiru.

Sve što je korisniku potrebno za udaljeni potpis je pristup internetu. Na online događaju sa vrhunskim stručnjacima sa primerima iz prakse saznaćete da se e-potpisivanje odvija kroz tri jednostavna koraka:

 • učitaj dokument,
 • odredi potpisnike,
 • pošalji na udaljeno potpisivanje.

Korišćenje udaljenog potpisa je potpuno bezbedno i zakonski usklađeno rešenje koje koriste i banke i ostale finansijske institucije.


Agilno poslovanje sa e-potpisivanjem znači rast i razvoj

Još uvek potpisujete dokumente nalivperom ili hemijskom olovkom? Postoji i bolji, a pre svega brži i efikasniji način: e-potpis. Uvođenje e-potpisivanja ne znači samo optimizaciju poslovnih procesa, već i uštedu vremena i novca i automatizaciju zadataka. Takođe pruža veću fleksibilnost u poslovanju, jer se potpisivanje dokumenata može odvijati:

 • bilo kada,

 • bilo gde,

 • sa bilo kog uređaja.

Sve to donosi brojne poslovne prednosti, smanjuje poslovne rizike i predstavlja važno ubrzanje za digitalnu transformaciju.

#1 Povećanje produktivnosti

Brojni primeri iz prakse potvrđuju da kada automatizujemo procese to znači povećanje produktivnosti. Vreme koje uštedimo e-potpisivanjem možemo iskoristiti za strateške zadatke.

#2 Optimizacija troškova

Papir, štampanje, poštarina, čuvanje i arhiviranje su nepotrebni troškovi povezani sa upravljanjem fizičkih dokumenata. Poslovanje bez papira je jednostavan i efikasan način uštede novca.

#3 Podizanje konkurentnosti

Upotreba digitalnih rešenja, poput e-potpisivanja, ima veliki potencijal rasta, jer se procenjuje da digitalno proaktivne kompanije posluju i do deset puta bolje od sličnih kompanija koje još uvek ne koriste digitalne tehnologije.

#4 Poboljšano korisničko iskustvo

Korisnici cene jednostavnost e-potpisivanja putem intuitivnog interfejsa. Istovremeno ih dodatno motiviše činjenica da njihova kompanija prati nove tehnologije. Svi koji bi želeli da rade u naprednim poslovnim okruženjima.

#5 Nadograđena fleksibilnost

Mogućnost udaljenog potpisivanja zamenjuje fizičku prisutnost potpisnika dokumenata. Nezaobilazan je alat kada ima više potpisnika ili su lokacijski udaljeni. Bez nepotrebnog čekanja i usklađivanja, poslovi se zaključuju brže.


Koliko košta uvođenje e-potpisivanja?

Korišćenje portala obezbeđuje e-potpisivanje na bezbedan, pouzdan i zakonski usklađen način. Pregledno osmišljen korisnički interfejs omogućava preglednost potpisanih transakcija, a sam proces potpisivanja dokumenta odvija se znatno brže nego u klasičnom fizičkom obliku.

Poslovanje sa e-potpisom je isplativije.

Korišćenje portala za udaljeno potpisivanje vezano je na korisnika i naplaćuje se kao pretplata:

 • bez ulaznih troškova za instalaciju i pokretanje e-potpisivanja,

 • bez skrivenih troškova održavanja,

 • u okviru pretplate možete potpisati neograničen broj dokumenata.

Nije istina da su napredna IT rešenja skupa. Savremena digitalna tehnologija obezbeđuje da su vrhunska rešenja dostupna svim korisnicima po pristupačnim cenama. Za cenu dva dokumenta u postupku potpisivanja, razmenjena na klasičan način preporučenom poštom, možete poslati bezbroj dokumenata na udaljeni potpis.


Da li znate kako da iskoristite digitalne mogućnosti?

Promene su jedina konstanta u našem životu je izreka koju svi poznajemo, a žive je samo najhrabriji. Tehnološki razvoj kompanije u novoj stvarnosti raširio je krila i doživeo eksponencijalni rast. Na besplatnom webinaru upoznajte se sa izazovima sa kojima se suočavaju mnoge kompanije u Sloveniji i inostranstvu kod prelaska na e-poslovanje.

Pridružite se pričama o uspehu.

Upoznajte se sa primerima dobre prakse. Stručnjaci iz uspešnih kompanija:

 • Trelleborg,

 • Špica International,

 • A1,

 • Nova KBM,

 • Gorenjska banka

predstaviće vam kako vam portal za udaljeno e-potpisivanje može pomoći na putu ka digitalnoj transformaciji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE