NavMenu

U Mijatovcu kod Ćuprije formira se radna zona - Na prostoru većem od 4 ha biće izgrađene proizvodne hale, veletrgovine...

Izvor: eKapija Ponedeljak, 14.06.2021. 15:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Pashminu Mansukhani)Ilustracija
Opštinska uprava opštine Ćuprija oglasila je rani javni u vid u elaborat Plana detaljne regulacije na katastarskoj opštini Mijatovac prema kome se formira nova radna zona u ovom području na kojoj će biti građeni privredno-poslovni objekti.

Prema prostornom planu opštine Ćupirija, područje koje obuhvata 4,36 ha, već je bilo predviđeno za promenu namene iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište. Na osnovu tog dokumenta, Odeljenje za urbanizam opštine Ćuprija izradilo je elaborat kako bi javnosti bili predočeni svi aspekti ovih promena.

Prema elaboratu, u Mijatovcu će biti formirana nova radna zona koja ima puno privrednog potencijala zbog povoljnog geografskog položaja. Kroz lokaciju prolazi državni put IIA reda 158 (Mala krsna - Velika Plana - Batočina - Jagodina - Ćuprija -Paraćin - Ražanj - Aleksinac - Niš - Klisura - Leskovac) što predstavlja povoljni aspekt za razvoj zanatskih, trgovačkih i privrednih delatnosti.

Međutim, s obzirom na to da je zemljište na ovoj lokaciji dugo registrovano kao poljoprivredno, u ovom trenutku nedostaje neophodna infrastruktura, naročito kanalizaciona mreža, kako bi se mogla otpočeti izgradnja.

Kako je navedeno, Plan detaljne regulacije omogućiće da se definišu kritične tačke i što pre reaguje na obezbeđivanju neophodnih uslova kako bi se zemljište priklonilo drugoj nameni.

Formiranje radne zone predstavlja izgradnju višefunkcionalnih kompleksa, zatim objekata uslužnog i proizvodnog zantastva, kao i drugih komercijalnih objekata tipa robno-tržnih centara, veleprodajnih objekata, i objekata namenjenih servisu kao što su benzinske pumpe, gasne stanice, praoncie vozila, zajedničke garaže i tome slično.

U zaključku Plana, u čijoj izradi je učestvovala firma Infoplan iz Aranđelovca, navodi se da bi drugačija namena zemljišta na području Mijatovca doprinela bržem privrednom rastu Ćuprije kroz proširenje kapaciteta za izgradnju objekata proizvodno-uslužnih delatnosti.

Javni u elaborat o formiranju radne zone na katastarskoj opštini Mijatovac u Ćupriji, trajaće do 26. juna.

N. Ignjatović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.