NavMenu

U naredne dve godine Požarevljani će dobiti novi atletski stadion

Izvor: eKapija Ponedeljak, 14.06.2021. 11:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jamikorn Sooktaramorn/shutterstock.com)Ilustracija
Novi atletski stadion u Požarevcu, koji će biti izgrađen za dve godine, biće namenjen ne samo profesionalnim sportistima, već i svim rekreativcima. Cilj je da se ovim objektom rastererti ogromna poseta gradskom hopodromu jer za sada ne postoji odgovarajuća infrastruktura za upražnjavanje sportskih aktivnosti.

Ugovor o donaciji projekta za izgradnju atletskog stadiona potpisali su grdaonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković. Vrednost projekta je oko 2 miliona dinara a obaveza lokalne samouprave je da za dve godine izgradi atletski stadion, saopšteno je iz Gradske uprave Požarevac.

Gradonačelnik Požarevca istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je potpisan ovaj ugovor kojim grad dobija jednu vrednu donaciju. On je još dodao da ovim objektom blagodet neće imati samo Požarevac, već i čitav Braničevski okrug:

- Uslovi koji će nakon izgradnje stadiona ovde vladati za naše sjajne atletičare biće konačno dostojni rezultata koji oni već postižu i to bez atletske staze. Iako će možda neko pomisliti da ovaj projekat dolazi sa zakašnjenjem, nismo želeli da žureći stvorimo prosečne uslove, već da ovim stadionom budemo korak bliži nameri da Požarevac u budućnosti bude jedan od atletskih centara Srbije. Vrednost doniranog projekta je oko 2 miliona dinara, a obaveza grada je da u roku od 2 godine izgradi atletski stadion. Projekat će pokazati koliko će koštati izgradnja čitavog kompleksa koji će biti namenjen svim atletskim disciplinama. U prvoj etapi sama staza će biti namenjena za nacionalna takmičenja. Izgradnja ovog objekta je nastavak unapređenja sportskih kompleksa i infrastrukture u Požarevcu. Ne treba da vas podsećam da će se izgradnjom atletskog stadiona rasteretiti hipodrom od atletičara, kao i rekreativaca - rekao je Saša Pavlović.

On je još dodao da je grad u prethodnom periodu dosta uložio u sportsku infrastrukturu ali da će tako nastaviti i ubuduće.

Slobodan Branković direktor Srpskog atletskog saveza je izjavio, da ovaj objekat koji će biti izgrađen u Požarevcu, nije samo za profesionalne sportiste nego i za rekreativce, decu i veterane. Branković je dodao da je ovaj objekat trebao biti izgrađen pre 50 godina. Atletski stadioni su izgrađeni od Novog Pazara do Subotice i da su imali različite vidove finansiranja ali da će u Požarevcu to uraditi lokalna samouprava.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.