NavMenu

Potpisan ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica-Horgoš - Rok za završetak radova 14 meseci

Izvor: eKapija Nedelja, 13.06.2021. 16:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: VladimirE/shuttersdtock.com)Ilustracija
Ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš (granica sa Mađarskom) potpisan je u vladi Srbije.

Ugovor su potpisali, u ime Vlade Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d generalnog direktora Infrastruktura železnice Srbije Nebojša Šurlan i, u ime izvođača radova, konzorcijuma Karin Komerc MD doo Veternik i RZD International, Krste Dubroja.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i prvi zamenik direktora ruske kompanije RZD International-a Mansurbek Sultanov, prenosi Tanjug.

Momirović je tom prilikom naglasio da će po završetku modernizacije i rekonstrukcije ova pruga biti jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica, kojom će vozovi saobraćati brzinom do 120 kilometara na čas, sa najmodernijom pratećom opremom, signalnim i bezbednosnim sistemima, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ugovor predviđa rekonstrukciju pruge dužine 26,63 kilometra za brzine do 120 kilometara na čas i rekonstrukciju staničnih zgrada u stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš, stajališta Javno Skladište i Hajdukovo, kao i rekonstrukciju 13 putnih prelaza u nivou i dva pothodnika.

Postupkom javnog poziva za izbor strateškog partnera, objavljenog u aprilu, izabrana je ruska kompanija RZD International, koja u ovaj posao ulazi u konzorcijumu sa domaćom kompanijom,Karin komerc. Vrednost njihove ponude, koja je ujedno bila jedina na javnom pozivu, iznosi 10.227.146.290,06 dinara bez PDV-a (oko 86,7 mil EUR), navedeno je.

Rok za završetak radova je 14 meseci od uvođenja izvođača u posao, piše Tanjug.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.