NavMenu

Porodica košarkaša Nikole Jokića ulaže oko 1 mil EUR u obnovu hipodroma u Somboru

Izvor: Novosti Subota, 12.06.2021. 13:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: NEIL ROY JOHNSON/shutterstock.com)Ilustracija
Dok svi nestrpljivo pratimo dešavanja u NBA ligi i radujemo se svakom košu Nikole Jokića u dresu Denvera, njegovi Somborci ne dižu glavu od posla na još jednom od terena koji u srcu najkorisnijeg igrača NBA lige ima posebno mesto. Vođena velikom ljubavlju prema konjima koja seže generacijama unazad, porodica Jokić ulaže oko 1 mil EUR u obnovu hipodroma u Somboru.

Kako je ranije govorio njegov otac Branislav, koji je sinove još od malih nogu dovodio na konjičke trke, Nikola je još kao školarac obilazio i negovao konje.

Drugi način konjarenja porodice Jokić je osnivanje Konjičkog kluba Vojvođanin, a potom i ulaženje u javno-privatno partnerstvo sa Gradom Somborom, kako bi hipodrom u Somboru bio nalik onima širom Evrope.

- Naša želja je bila da svome gradu ostavimo nešto što će služiti svima, a posebno generacijama koje dolaze. Svima je poznato da je moj sin veliki Somborac, čak ga i u Americi tako zovu, a njegova želja je da po završetku profesionalne karijere dođe u svoj grad i da se ovde ozbiljno bavi konjičkim sportom - kaže Branislav, inače predsednik KK Vojvođanin.

Radovi su podeljeni u tri faze. Trenutno je u jeku druga, koja podrazumeva izgradnju tribina, padoka za prijem ljudi koji dolaze na trke sa svojim ljubimcima, i sudijskih loža. Prva faza su bili zemljani radovi, u okviru kojih je uređena staza i prostor oko nje i celog hipodroma.

- Prošle godine izgrađen je jedan deo tribina, a ove godine drugi, malo veći deo, gde se trenutno može smestiti oko 1.500 ljudi. Planiramo da ugradimo i plastične stolice i da natkrijemo gledalište kako bismo zaklonili sunce, ali i obezbedili prostor u slučaju kiše. Izgrađena je i sudijska tribina, kao i prostorija za snimatelje. Prostor je pokriven i internetom, kako bi cela Srbija mogla maltene uživo da prati trke. Na neki način mi se pripremamo da neka kladionica dođe i sponzoriše trke u Srbiji. Oni dolaze gde su uslovi dobri, a nadamo se da će kod nas biti - dodaje Jokić.

Treća faza tek treba da usledi posle pravne regulacije hipodroma, a ona obuhvata izgradnju na parceli sadašnje buvlje pijace, gde će, kada bude preseljena, biti izgrađene štale za konje.

- Tamo želimo da napravimo jednu pristojnu štalu za 20 konja, gde bi se bavili odgojem, a tu bi trebalo da budu i pomoćni objekti kao što su magacini, senici, nadstrešnice za mašine i slično. Plan je da na tom mestu napravimo i restoran, ali i kutak za decu, gde najmlađi mogu da se igraju, da vide konje i uživaju u sadržajima namenjenim njima - najavljuje Jokić.

Rekonstrukcija hipodroma trebalo bi da bude završena u naredne tri godine, a do sada je uloženo oko 400.000 EUR. Prema planu, do kraja radova biće potrošeno blizu 1 mil EUR.

Uz Požarevac i Suboticu, Sombor trenutno ima jednu od najboljih trkačkih staza u Srbiji. Pored glavne staze postoji i pomoćna, peščana staza, kao i još jedna staza koja se koristi za sudijski auto. Somborski hipodrom trenutno je jedini u državi koji ima tri nezavisne staze i svaka ima svoju svrhu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.