NavMenu

Muzički izvođači i muzički autori - Nova grupacija u okviru PKS, na čelu sa Anom Stanić

Izvor: eKapija Petak, 11.06.2021. 17:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: IkeHayden/shutterstock.com)Ilustracija
Muzički izvođači i muzički autori (MIMA) nova je grupacija u okviru Udruženja za kreativnu industriju Privredne komore Srbije, na čije čelo je izabrana Ana Stanić, muzički umetnik.

- Ovo je prelep dan za muzičare, jer prvi put imamo svoje predstavnike u Privrednoj komori Srbije. Radićemo na rešavanju problema poslovanja u "sivoj zoni" kako bi cela muzička industrija imala korist - izjavila je Stanićeva, koja će obavljati funkciju predsednika Grupacije, dok će njen zamenik biti Željko Vasić, muzički umetnik.

Jedna od ključnih tema u narednom periodu biće promocija i zaštita domaće muzike i autorskih prava, ističe se na sajtu PKS.

Vida Samardžić, sekretarka Udruženja za kreativnu industriju PKS kaže da će kroz Komoru izvođači i autori zajedno raditi na inicijativama pred nadležnim institucijama, ali i sa ostalim članovima komorskih udruženja u cilju unapređenja cele muzičke industrije u Srbiji.

- Verujemo da ćemo uspeti kroz komorski sistem da dostignemo željene ciljeve, poput zaštite domaćeg muzičkog stvaralaštva kroz kulturne i privredne institucije - izjavila je Samardžićeva.

Grupaciju su inicirala i formirala reprezentativna Udruženja muzičkih izvođača i autora: Udruženje muzičara džez, rok i zabavne muzike Srbije, Udruženje komprozitora Srbije, i Savez estradnih muzičkih umetnika Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.