NavMenu

Na Kopaoniku u planu izgradnja nove ski staze Bela reka 3

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.06.2021. 15:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: evronphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Građevinska sezona na Kopaoniku počela je vrlo dinamično. Trenutno se radi na 30 lokacija, a pored radova na proširenju smeštajnih kapaciteta radi se i na brojnim infrastrukturnim projektima. Do sada je već poznato da će se na ovom planinskom turističkom centru zidati nov objekat u kome će biti smeštena policijska i vatrogasna stanica, novo parkiralište za sve veći broj vozila koja opterećuju saobraćaj, a u planu je i izgradnja nove ski staze Bela reka 3.

Javno preduzeće Skijališta Srbije investiraju u ovaj projekat koji bi trebalo da prati povećanje broja gostiju. Prema projektu izgradnje, koji je nastao nakon detaljnog geološkog istraživanja terena, nova ski staza Bela reka 3 biće dužine 1026,10 metara, sa različitom širinom na posebnim delovima od 16, 30 i 50 metara. Pored staze biće izgrađeni kanali za odvođenje viška vode.

Ceo ovaj veliki projekat nastao je kao deo obimnijeg projekta izgradnje žičare gondola Brzeće - Mali Karaman u dužini od 3km. a koja je u februaru puštena u rad. Pored povećanja broja prevoza skijaša, gondola je omogućila da se naselje Brzeće razvije kao turistički centar. Sve ovo izvedeno je sa ciljem da se rastereti poseta na Kopaoniku i opterećenje saobraćaja. Nakon što su napravljeni adekvatni transportni kapaciteti, sada se pristupa izgradnji nove ski staze koja treba da zameni postojeću, veoma strmu stazu Bela reka 2, a što će omogućiti prijatnije uživanje turista u zimskim sportovima.

Vrednost projekta izgradnje ski staze Bela reka 3, prema navodima iz urbanističkog plana na čijoj su izradi učestvovale firme Elkoms i Arhiplan, ukalkulisana je u projekat izgradnje žičare u koju je planirano ulaganje u visini od 27 mil EUR.

N. Ignjatović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.