NavMenu

Uskoro dve nove bugarske investicije stižu u Srbiju - Jedna najavljena u Šimanovcima

Izvor: Tanjug Sreda, 09.06.2021. 15:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rangizzz/shutterstock.com)Ilustracija
Vrlo brzo ćemo u Srbiji videti dve nove investicije iz Bugarske, a to je konkretan rezultat privrednog foruma u Sofiji u organizaciji Ambasade Srbije, izjavio je za Tanjug ambasador Željko Jović.

On je rekao da je na forumu u ponedeljak učestvovalo 30 kompanija iz Bugarske i sedam iz Srbije, a nakon plenarnog dela održani su direktni sastanci među predstavnicima kompanija gde se razgovaralo o poslovnim idejama.

- Iz toga su proistekla tri-četiri dogovora koja će uskoro da budu formalizovana, a već imamo najavu da će dve bugarske firme vrlo brzo da investiraju u Srbiji od kojih jedna u Šimanovcima - rekao je ambasador Jović.

On je dodao da postoje srpske kompanije koje već imaju razvijen biznis u Bugarskoj, i da su one tokom foruma razgovarale s bugarskim partnerima o daljem jačanju svojih kapaciteta i plasmana roba u susednoj zemlji.

Ambasador Jović je naveo da se razgovaralo o saradnji u domenu IT tehnologija, proizvodnji i distribuciji laboratorijske i medicinske opreme, mašinske indsitrije, sektora prehrambene i tekstilne proizvodnje i energetike.

- Ja sam sve učesnike zamolio da vrlo brzo dobijemo konkretne rezultate razgovora, jer je bila praksa i ranijih godina da imamo ovakve forume, ali da nakon toga nema konkretnih dešavanja - naveo je Jović.


Srpska strana, rekao je ambasador, podsetila je na nedavni sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Rumena Radeva u Dimitrovgradu kada je dogovoreno da Srbija dodatno uložiti u infrastrukturno opremanje industrijske zone Pirot, a Bugarska tu dovede svoje investitore.

Ambasador Srbije u Sofiji je naveo kako je tokom jučerašnjeg poslovnog foruma održan i sastanak predstavnika Naučno-tehnološkog parka iz Niša i Tehno parka iz Sofije na kome je pripremljen teren za potpisivanje nekoliko važnih ugovora o saradnji koji će da regulišu ulaganja dveju strana u obe države.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.