NavMenu

U septembru kreće izgradnja puta od Zlatara do Prijepolja - U planu i izgradnja žičare sa najvišeg vrha Zlatara

Izvor: Zlatarpress.rs Ponedeljak, 07.06.2021. 15:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Republika Srbija izdvojiće 100 miliona dinara za modernizaciju i i asfaltiranje putnog pravca od manastira Svetih Kozme i Damjana na Vodenoj poljani do manastira Mileševe.

- Vrednost ovog projekta, koji će biti finansiran od strane Republike Srbije je oko sto miliona dinara. Asfaltirani put omogući će spajanje dve opštine, a samim tim i dovođenje investitora, otvaranje novih radnih mesta, ali i razvoj zimskog turizma na ovoj planini - rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Početak realizacije ovog projekta očekuje se prema rečima Zorana Drobnjaka, vd direktora Puteva Srbije u avgustu ili septembru, a kako je istakao Vasiljević obzirom da građevinska sezona u opštini kratko traje baš zbog velike nadmorske visine i loših vremenskih uslova ovaj projekat biće realizovan do kraja iduće godine.

- U budućnosti plan je da se radi nova žičara sa najvišeg vrha Zlatara do sela Drmanovići. Već imamo neka idejna rešenja koja će biti u razmatranju - dodao je Vasiljević.

Manastir Sv. Kozme i Damjana nalazi se na mestu zvanom Vodena poljana. Od najvišeg vrha Zlatara udaljen je svega 2km,a zlatarski predeli su zivopisni pogotovu u proleće kada nakon hladne i duge zime sve to izgleda potpuno bajkovito i nestvarno. Ova bogomolja namenjena je putnicima namernicima, turistima i svima koji traže mir i lek u zlatarskim šumama, a modernizacija ovog puta samo će još više upotpuniti turističku ponudu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.