NavMenu

U Podgorici niče još jedan stambeno-poslovni kompleks - Planirana gradnja dve lamele sa 38 stanova i 10 poslovnih prostora (FOTO)

Izvor: eKapija Subota, 05.06.2021. 16:35
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Studio M Inženjering)
Kompanija Fis Jase Invest iz Podgorice planira gradnju stambeno-poslovnog objekta u podgoričkom naselju Stari Aerodrom. Na idejno rešenje projekta saglasnost je dao i glavni državni arhitekta, a kako se može videti u dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, planirano je da budući objekat ima dve lamele.

U idejnom rešenju za čiju izradu je bio zadužen Studio M Inženjering, navedeno je da je realizacija investicije planirana kroz dve faze. Prva podrazumijeva izgradnju podzemnog dela objekta, dok druga podrazumeva gradnju nadzemnih etaža odnosno prizemlja i četiri sprata. Kako je već navedeno, predviđeno je da objekat ima dve lamele - A i B.

U projektu stoji da će podrumska etaža biti zajednička za obe lamele, te da će u njoj, osim komunikacija i tehničkih prostorija, smeštena i garaža sa 54 parking mjesta. Garaži se pristupa preko jednosmerne rampe sa semaforom.

U prizemlju lamela A i B projektovano je 10 poslovnih prostora, a tu će biti i ulaz u samu zgradu sa pratećim vertikalnim komunikacijama za spratove.

Preostala četiri sprata stambeno-poslovnog objekta predviđena su za izgradnju stanova, i to garsonjera, jednosobnih, dvosobnih i višesobnih stanova. Ukupan broj stambenih jedinica je 38, i to 18 u lameli A i 20 u lameli B. Bruto površina lamele A iznosi 2.518,24, a lamele B 2.599,97 metara kvadratnih.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Studio M Inženjering)
Osim u podzemnoj garaži, parkiranje za potrebe korisnika objekta obezbeđeno je i u okviru parcele pored zgrade. Na parceli je predviđeno 28 parking mesta, od čega su četiri prilagođena licima sa otežanim kretanjem. To sa podzemnom garažom ukupno čini 82 parking mesta. Kolski i pešački prilazi predmetnom objektu obezbeđeni su preko novoprojektovanih saobraćajnica sa severozapadne i jugoistočne strane parcele.

U projektu je navedeno i da površina urbanističkih parcela na kojima je predviđena gradnja objekta iznosi 2.332 m2. Zelenilo je planirano na parternom uređenju oko objekta i na parking prostoru (65% zelenilo) pored objekta. To ukupno iznosi 702,44 m2, što je 30% površine parcele.




Fotogalerija
Stambeno-poslovni kompleks u Podgorici
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.