NavMenu

Dimitrije Nikolić, direktor divizije Air&Sea i regionalni direktor u kompaniji Gebrüder Weiss - Konstantno širimo poslovanje, u planu otvaranje novih filijala

Izvor: Promo Četvrtak, 03.06.2021. 15:53
Komentari
Podeli
(Dimitrije Nikolić) Sektor logistike je doživeo brojne promene u poslednjih godinu dana, počevši od "prebacivanja" na online sastanke usled nemogućnosti organizovanja uživo sastanaka sa klijentima i dobavljačima, preko rada od kuće, pa do sve više zahteva za B2C uslugom koja pokriva celokupni logistički lanac. Kompanija Gebrüder Weiss je na vreme prepoznala ovaj proces i pokrenula customer portal MyGW kaže Dimitrije Nikolić, direktor divizije Air&Sea i regionalni direktor za tržišta Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine u kompaniji Gebrüder Weiss.

Stiče se jak utisak da kompanija Gebrüder Weiss pažljivo prati dešavanja na tržištu i da je korak ispred svih u postavljanju visokih standarda u svojoj oblasti poslovanja. U kom smeru, po vašem mišljenju, ide industrija transporta i logistike?

- Definitivno - u pravcu dalje digitalizacije. Kao što je to slučaj u mnogim industrijama (i malo šire), i sektor logistike je doživeo brojne promene u poslednjih godinu dana, počevši od "prebacivanja" na online sastanke usled nemogućnosti organizovanja uživo sastanaka sa klijentima i dobavljačima, preko rada od kuće, pa do sve više zahteva za B2C uslugom koja pokriva celokupni logistički lanac. Gebrüder Weiss je na vreme prepoznao ovaj proces kao ključni za dalje poslovanje i u skladu sa tim, pokrenuo customer portal MyGW, koji, u prijateljskom okruženju, u potpunosti odgovara na sve ove promene, što dokazuju i povratne informacije naših klijenata, koje su više nego zadovoljavajuće.

Sa druge strane, mozemo da vidimo nastavak proširivanja logističkih firmi (na primer kupovina TNT od strane Fedex-a, Panalpine od strane DSV, itd), što će napraviti veliki pritisak na ove velike kompanije u pogledu ostvarivanja očekivanih rezultata, usklađivanja sistema poslovanja, integracije zaposlenih... Sve to može dovesti do promena i u samom sektoru logistike, odnosno slabljenja kvaliteta usluge u korist dobijanja većeg tržišnog udela. Takođe, možemo očekivati i dolazak nekih logističkih kompanija koje su do sada bile više fokusirane na lokalna tržista (Kina, SAD) kao i da će spajanje transportnih i logističkih kompanija biti sve češće.

Sa kakvim je rezultatima i izazovima Gebrüder Weiss ušao u ovu godinu i šta će biti fokus poslovanja do kraja 2021. godine?

- Prethodna godina je po mnogo čemu bila posebna za Gebrüder Weiss, kao uostalom i za mnoge druge logističke kompanije. I pored mnogo izazova sa kojima smo se susreli, uspeli smo da godinu završimo sa najboljim rezultatima do sada, uz zadovoljstvo naših klijenata, što je za nas najbitnije. Uspešno i brzo smo se prilagodili novim uslovima na tržištu i uspeli da odgovorimo na sve zahteve koje nam je ono postavilo. Sa ponosom mogu da kažem da su svi zaposleni u kompaniji Gebrüder Weiss dali svoj maksimum, na čemu sam im izuzetno zahvalan. Kao kompanija koja neguje porodične vrednosti, u najtežim trenucima pokazali smo upravo taj nivo povezanosti i posvećenosti prema klijentima, kolegama i saradnicima.

Sa druge strane, glavni fokus u 2021. godini i dalje je širenje tržišnog udela uz konstantno održavanje nivoa kvaliteta prema našim klijentima. Zdrav i održiv rast je neophodan, ali uz pažljivo pracenje svih KPI parametara (u čemu nam, između ostalog, pomaže i i myGW portal). Ono što ne želimo jeste da izgubimo direktan kontakt sa našim klijentima, a sve u cilju blagovremenog prepoznavanja zahteva tržišta i pružanja adekvatnih odgovora na te zahteve. U tom smislu, najveći izazov je prilagoditi se stalnim promenama u sektoru logistike i najefikasnije iskoristiti te promene, kako bi naši klijenti imali najbolju moguću uslugu.

(Foto: Gebrüder Weiss)

S obzirom na to da ste na funkciji regionalnog direktora za tržišta Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine u Gebüder Weiss-u, kažite nam od kakvog je značaja naš region za celokupno poslovanje globalne kompanije?

- Naš region je odavno prepoznat kao tržište sa potencijalom i kao takvo ima punu pažnju rukovodstva kompanije. Ta pažnja se ogleda u velikoj podršci našim projektima, investicijama u infrastrukturu i još ambicioznijim planovima za budućnost, ali i u činjenici da je u gotovo svim timovima za buduće projekte kompletnog Gebrüder Weiss-a barem jedan zaposleni iz našeg regiona.

U pogledu internacionalizacije, Gebrüder Weiss je u sektoru vazdušnog i pomorskog teretnog transporta kontinuirano nastavio svoj put u 2021. godini. Recite nam nešto više o ekspanzijama na svetska tržišta i da li su u planu takva proširenja i na naš region?

- Gebrüder Weiss već duže vreme konstantno širi svoje poslovanje, što kroz proširenje postojećih kapaciteta, što kroz otvaranje novih filijala i preuzimanje drugih logističkih kuća. Što se tiče naseg regiona, u planu je otvaranje nekoliko novih filijala, kao i povećanje postojećih, a najnoviji primeri ekspanzija su otvaranje logističkog centra u Zagrebu, kancelarija u Južnoj Koreji, Australiji i Novom Zelandu i akvizicija kompanije Ipsen Logistic. S obzirom da gotovo svakodnevno uvodimo neke novine u rad, može se reći da je ovo istovremeno intezivan i veoma zanimljiv period za Gebrüder Weiss.

Šta možemo očekivati od kompanije u budućnosti kada je u pitanju poslovanje u regionu?

- Pre svega - stabilnost i pouzdanost. To su kvaliteti koji u današnjim uslovima čine razliku i koje i naši klijenti vide kao najbitnije. Danas, više nego ikada ranije, potrebno je da naši klijenti u nama prepoznaju partnera sa kojim će zajedno prevazići sve izazove, uz međusobno razumevanje i prihvatanje.

Dodatno, rad na usavršavanju zaposlenih je takođe bitna stavka u našem poslovanju. Kroz razne programe obuke (na raspolaganju je nekoliko desetina kurseva unutar kompanije, dualno obrazovanje, Orange Pro i Orange future škola, itd), pripremamo mlađi kadar za uspešan nastavak karijere u Gebrüder Weiss-u (Next generation program).

Poslednje, ali ne manje bitno, očekujemo i veću prisutnost Gebrüder Weiss brenda na tržištu regionu, kroz veće kapacitete i nove filijale, kao i kroz akviziciju novih poslova koji zahtevaju kompleksniju logistiku.

Kao zaključak, mogu da istaknem da poslovanje Gebrüder Weiss-a počiva na četiri vrednosti: nezavisnost (independence), održivost (sustainability), privrženost (commitment), izvrsnost usluge (service excellence), a privrženost ovim vrednostima biće naša glavna karakteristika i u budućnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.