NavMenu

Istine i mitovi o proizvodima za kosu

Izvor: PR Utorak, 01.06.2021. 16:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash)Ilustracija
Lepa kosa i sređena frizura su nešto što definiše svaku ženu. To je nešto što daje završni look svakoj dami i upravo zbog toga dnevna rutina uređivanja kose ne bi trebalo da izostane.

Da bi kosa bila zdrava i lepa, potrebno je da postoji pravlina nega. Pravilna nega kose, počinje od pranja, preko dodatne nege i ulepšavanja, do navike redovnog šišanja. Da se postigne dobar balans zdravlja i lepote kose i kože glave, potrebno je uložiti dosta truda, pravilno odabranih proizvoda za kosu, ali je potrebno i vođenje izbalansiranog načina života. Ništa od ovoga nije nedostižno, ako ne postoji određena prepreka koja tome stoji na putu.

Pravilno i redovno pranje kose počinje odabirom pravog šampona, koji je prilagođen određenom tipu kose.

Mit je da šampon može biti bilo kakav!

Danas je ponuda šampona za kosu toliko raznovrsna, da svako može pronaći odgovarajući preparat za sebe. Pranje kose spada u postupak redovne higijene, koji se nimalo ne razlikuje od rutine umivanja, pranja zuba, skidanja šminke.

Klasično pranje kose podrazumeva pranje kose koja je mokra i na koju se lagano utrljava šampon, koji se kasnije ispira. Danas su prisutni i sve popularniji i šamponi za suvo pranje kose, koji se koriste u situacijama kada nema mogućnosti da se kosa opere na klasičan način.

Istina je da šamponi imaju razne namene!

Najvažnije je odabrati pravi šampon prema tipu kose. Zato je pre svega važno poznavati karakteristike svoje glave, kože i kose. Dobar šampon bi trebalo da pomogne u rešavanju problema sa kojim se suočava kosa u određenom trenutku. Treba napraviti prioritet, koji segment na glavi treba rešavati, da li je to lepota, izgled, volumen ili pak zdravlje kose i kože.

Kada postoji određeni zdravstveni problem koji se tiče gljivica ili konstantnog perutanja, dobro je birati medicinske šampone, koji su tome baš i namenjeni. Ako nema pridruženih oboljenja na koži glave, onda su pravi izbor brendovi koji su poznati, klinički ispitani i testirani. Tako na primer, Kerastase šampon je u vrhu profesionalne nege kose, za koji važi da je tu gde jeste i zbog ispitane naučne tehnologije koja iz kose izvlači najbolje moguće rezulatate.

Drugi korak koji nikako ne treba preskskati kada je nega kose u pitanju jeste upotreba balzama, koji pomaže da se kosa razmrsi i lakše očešlja.

Međutim, da li je njemu samo to uloga? Zašto balzam ne bi imao i još neke druge koristi?

Mit je da balzam samo olakšava češljanje

Balzam za kosu obično služi da se kosa lakše očešlja posle pranja i da bude mekana i sjajna. I zaista, mnogi balzami joj upravo to i obezbeđuju i tu nema greške.

Međutim, danas postoje balzami za kosu, koji se kao i šamponi bave određenim problemima sa kojima se kosa tokom života suočava. Tako na primer, može se kupiti balzam protiv peruti, za jačanje kose, ali i protiv opadanja, što je danas, čini se najučestaliji problem mnogim ženama.

Istina je da balzam može zaista da pomogne kosi

Balzam protiv opadanja kose ponekad može biti savršeno rešenje, jer ne zahteva dodatno vreme za negu, a kosa ga uvek lepo upije i iskoristi na pravi način.

Posle upotrebe odgovarajućeg šampona koji je kosu temeljno očistio, nanosi se balzam, koji treba da ostane na kosi bar 10 minuta. On će se potruditi da kosu omekša, fino je hidrira i nahrani aktivnim sastojcima koji sprečavaju opadanje. Bogata struktura vitamina i minerala, kao i antioksidanasa i prirodnih ulja, koji rade na jačanju kose, omogućiće da kosa izgleda besprekorno i lepo, i što je najvažnije ostaće zdrava.

Primena balzama protiv opadanja je vrlo jednostavna, ne zahteva nikakve dodatne napore, lako se nanosi, a rezultati koje daje su brzo vidljivi i osetni.

Istina je: Prirodna nega kose daje zavidne rezultate

Kada je nega kose u pitanju, od svega je najvažnije da postoji umerenost u svemu, čak i u tretmanima. Ma koliko se oni činili prirodni, zdravi i nenapadni, kosa ne voli jake pritiske i teške preparate. Samo prirodna nega pruža mogućnost da kosa uvek bude zapažena i lepa. Bujna i zdrava kose je ukras za svaku ženu, a da bi ona bila takva, mora imati redovnu negu i održavanje.

Sve o kosi nikada nećemo istražiti, jer je to postala kompletna nauka, ali je dovoljno da osluškujemo njene potrebe i tu neće biti većih propusta.

Mit je da su šampon i balzam dovoljni za negu, a da je sve ostalo marketing i bespotrebno bacanje novca. Kosi itekako pomažu i drugi, posebno kreirani proizvodi za kosu. Recimo, nije na odmet obogatiti joj strukturu i ojačati dlaku celom dužinom. To se postiže upotrebom losiona koji se nanose na kraju pranja ili posle sušenja kose, kada se blago utrljavaju u teme i ostavljaju tako da deluju bez ispiranja.

Ono što mnoge žene danas biraju, jesu i serumi za kosu, koncentrovani rastvori koji su toliko bogati aktivnim sastojcima, da u jednoj kapi seruma mogu pokriti sve potrebe kose za vitaminima i mineralima u jednom danu.

Maske za kosu su takođe nešto što je doživelo revoluciju poslednjih godina, i ne samo maske za kosu, već i maske za lice, telo i noge. One su takođe dosta koncentrovane i svoje delovanje otpuštaju direktno na mestu primene.

Da bi kosa izgledala lepo, treba se dosta informisati i pokloniti joj dosta vremena i pažnje. Što više znamo, bolje joj možemo pomoći.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.